Αρχική | Πολιτική | Υπουργικό συμβούλιο στις εννέα το πρωί της Τετάρτης

Υπουργικό συμβούλιο στις εννέα το πρωί της Τετάρτης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υπουργικό συμβούλιο στις εννέα το πρωί της Τετάρτης

Καθοριστικό υπουργικό συμβούλιο για τις εννέα το πρωί της Τετάρτης έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.  Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις η ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων να γίνει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τον υπουργό Οικονομικών.
Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση της οικονομίας και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της λήψης πρόσθετων μέτρων, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα αυτών.
«Αν δεν προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων δεν θα έχουμε όχι για τον 14ο μισθό, αλλά ούτε για τον δέκατο, τον έκτο ή τον τέταρτο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο 14ος μισθός αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του υπουργικού, ενώ τα σενάρια που διαρρέουν είναι ή να περικοπεί από 20-50% ή να ανασταλεί η καταβολή του. Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν αποστείλει ήδη τις χρηματικές καταστάσεις στις οποίες το Δώρο Πάσχα  υπολογίσθηκε χωρίς περικοπές και προβλέπεται η καταβολή του στις 24 Μαρτίου.
Τα άλλα μέτρα πάντως που έχουν κλειδώσει είναι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, επιπλέον φόρος σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, ακόμα μεγαλύτερη περικοπή στα επιδόματα και πάγωμα των συντάξεων.
Μέσα σε όλα αυτά το χρηματιστήριο σημείωσε την Τρίτη σημαντική άνοδο 2,65%, ενώ το spread του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε από τις 317 έως και τις 296 μονάδες βάσης.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο