Αρχική | Πολιτική | Ίσως να μην μπορούμε να πληρώσουμε τον 5ο και τον 6ο μισθό

Ίσως να μην μπορούμε να πληρώσουμε τον 5ο και τον 6ο μισθό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ίσως να μην μπορούμε να πληρώσουμε τον 5ο και τον 6ο μισθό

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη σύνοδο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία όπως είπε δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκαιότητα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αν αυτό δεν γίνει τώρα η κατάσταση θα είναι χειρότερη στο μέλλον. 

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές ώστε να σωθεί η πατρίδα. Μάλιστα έκανε και σαφή αναφορά στο "καυτό" θέμα των ημερών, σχετικά με την κατάργηση του 14ου μισθού και η αποστροφή δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. «Ανησυχούμε για τον 14ο μισθό τη στιγμή που ίσως να μην μπορούμε να πληρώσουμε τον 5ο και τον 6ο ή και τη σύνταξη». Η αποστροφή του πρωθυπουργού, στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προϊδέασε για τα μέτρα που πρόκειται να εξαγγελθούν την Τετάρτη και που θα εισάγουν τη χώρα σε μία παρατεταμένη λιτότητα πολλών ετών.  Το ύφος και η ουσία της προειδοποίησης του Γιώργου Παπανδρέου δεν αφήνουν περιθώρια εκτιμήσεων και σχολίων.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν αντέδρασαν, αν και το κόμμα και τα στελέχη του αντιλαμβάνονται πως η «μέγγενη» έχει για τα καλά κλείσει και πως το πολιτικό μέλλον είναι άδηλο.  Το κλίμα που επέβαλε εξαρχής ο πρωθυπουργός με την ομιλία του ήταν πολεμικό. Το είπε, άλλωστε, και ο ίδιος: «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου ως προς τα αρνητικά σενάρια για την πατρίδα μας».   Για να διατηρήσει ένα προφίλ δίκαιας αντιμετώπισης των πολιτών, ο κ. Παπανδρέου κήρυξε στην ομιλία του και τον πόλεμο εναντίον εκείνων που πλούτισαν σε βάρος του κράτους και του Δημοσίου. Οι λέξεις που χρησιμοποίησε εναντίον των φοροφυγάδων πλουσίων και κατεχόντων ήταν σκληρές.

"Τώρα προέχει ο αγώνας για εθνική επιβίωση. Με το βάρος που θα πέσει στις πλάτες των μισθωτών δεν θα επιτρέψω την προστασία όσων έχουν προνόμια. Δεν θα επιτρέψω να αφήσουμε τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους να υποφέρουν και όσοι πλούτισαν να μείνουν στο απυρόβλητο" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι στον ελληνισμό αξίζει καλύτερη μοίρα και καλύτερη αντιμετώπιση και ότι σήμερα διαμορφώνεται νέο ρεύμα στην κοινωνία που επιθυμεί την είσοδο σε μια νέα εποχή. Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι είναι βέβαιος ότι η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία για την Ελλάδα να χτίσει ένα κράτος με γερούς πυλώνες που δεν θα κινδυνέψει ξανά στο μέλλον.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο