Αρχική | Οικονομία | Η Ελλάδα θα "σιγοψηθεί" λένε οι οικονομολόγοι

Η Ελλάδα θα "σιγοψηθεί" λένε οι οικονομολόγοι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Ελλάδα θα "σιγοψηθεί" εκτιμά η πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, με το σενάριο να μην καταφέρει να ξαναχτίσει τα οικονομικά της φέτος να υπερισχύει και την κρίση να συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του 2010.
Είκοσι επτά από το σύνολο των 47 αναλυτών που συμμετείχαν στο poll, και το οποίο διενεργήθηκε το τελευταίο διήμερο, εκτιμούν ότι η χώρα μας θα πετύχει μικρή πρόοδο αναφορικά με τη μείωση του ελλείμματός της.

Βάσει αυτού του σεναρίου οι χρηματοοικονομικές αγορές θα παραμείνουν νευρικές για την μακροπρόθεσμη δημοσιονομική προοπτική της Ελλάδας, αν και εκτιμάται ότι η χώρα μας θα αποφύγει τη χρεοκοπία.
Στην περίπτωση διάσωσής της το ποσό που θα λάβει θα κυμαίνεται μεταξύ των 20 δισ. ευρώ και 30 δισ. ευρώ. Η βοήθεια αυτή αν θα έρθει, θα προέλθει από την ΕΕ και το ΔΝΤ, με το ποσοστό αυτής της πιθανότητας να ανέρχεται στο 55%. Τον περασμένο μήνα το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 30%.

"Εκτιμούμε ότι είναι πιθανότερη η περίπτωση της διάσωσης ώστε να εξισορροπηθούν οι πιέσεις στις αγορές ομολόγων", εκτιμά ο David Page, οικονομολόγος της Investec.
Ο Ioannis Sokos της BNP Paribas επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη άμεσης λήψης δανείων από άλλα κράτη, παρά μόνο με τη μορφή στήριξης προκειμένου η Ελλάδα να δανείζεται με τους ίδιους όρους που δανείζονται οι ευρωπαϊοι εταίροι της.
Μόλις 18 από τους 47 οικονομολόγους θεωρούν ότι η χώρα θα εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο