Αρχική | Επιχειρήσεις | Η General Motors δίνει 1,9 δισ. ευρώ για την Opel

Η General Motors δίνει 1,9 δισ. ευρώ για την Opel

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τον τριπλασιασμό της χρηματοδότησης προς τη θυγατρική της Opel ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι θα περιορίσει το ύψος της αιτούμενης κρατικής βοήθειας, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα συνδικάτα των εργαζομένων.
Η απόφαση της GM να διαθέσει στην Opel 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι των 600 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αρχικά ανακοινώσει, σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η λειτουργία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας έως το τέλος του έτους.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η εταιρεία εγγυόταν την ομαλή λειτουργία της μόνο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2010.
«Ελπίζουμε ότι η ισχυρή δέσμευσή μας θα τύχει θετικής αποδοχής στις συζητήσεις μας για παροχή κρατικής εγγύησης, προκειμένου να καλυφθεί το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό», ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Νικ Ρέιλι.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Opel, που αρχικά είχε υπολογιστεί στα 3,3 δις ευρώ, αυξήθηκε κατά 415 εκατομμύρια ευρώ, ύστερα από απαίτηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, προκειμένου «να ληφθεί υπ' όψιν και ο πιθανός αντίκτυπος μίας αρνητικής εξέλιξης στις αγορές».
Η ανακοίνωση σημαίνει ότι η GM είναι πλέον διατεθειμένη να συνεισφέρει «πλέον του 50% της συνολικής χρηματοδότησης. Ως εκ τούτου, «το σύνολο των κρατικών εγγυήσεων που ζητούνται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μειώνεται από τα 2,7 δισ. ευρώ στα 2 δισ. ευρώ».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο