Αρχική | Οικονομία | Οι τελικές αποφάσεις για αποδείξεις και τεκμήρια

Οι τελικές αποφάσεις για αποδείξεις και τεκμήρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι τελικές αποφάσεις για αποδείξεις και τεκμήρια

Στο μηδενισμό του ποσού που πρέπει να συγκεντρώσει σε αποδείξεις, ο φορολογούμενος με εισόδημα 6.0000 ευρώ καταλήγει το οικονομικό επιτελείο, ενώ για τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ οι αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρωθούν να εξαρτώνται από το ύψος του εισοδήματος και συντελεστές που παραμένουν στο 10% και στο 30%.
Επομένως για εισόδημα 12.000 ευρώ, θα πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις ποσού 600 ευρώ, ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα οι αποδείξεις που θα χρειάζονται θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος.

Φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 6.000 ευρώ και για το επιπλέον ποσό των 18.000 ευρώ, αποδείξεις ποσού 5.400 ευρώ.
Μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η "Ναυτεμπορική" φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών στις οριστικές αποφάσεις για τη φορολογία και αμέσως μετά θα δημοσιοποιηθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα τεκμήρια διαβίωσης θα λειτουργούν αθροιστικά, χωρίς απαλλαγές όπως για παράδειγμα αυτό της πρώτης κατοικίας έως και 200 τ.μ., ενώ δεν θα ισχύουν για τους συνταξιούχους.

Ακίνητα
Για τα ακίνητα το τεκμήριο θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ, ενώ θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με την επιφάνεια καθώς για διαμερίσματα έως και 100 τ.μ. το τεκμήρια θα είναι μέχρι 4 ευρώ/τ.μ., από 100 - 150 τ.μ. θα είναι 5 ευρώ/τ.μ., ενώ για άνω των 150 τ.μ. το τεκμήριο θα είναι 6 - 7 ευρώ/τ.μ. Επισημαίνεται ότι για τα εξοχικά το τεκμήριο θα υπολογίζεται για τρεις μήνες, ενώ για τις πισίνες το τεκμήριο θα είναι 60 ευρώ/ τ.μ. για τις εξωτερικές και 100 ευρώ/τ.μ. για τις εσωτερικές.

Τα Ι.Χ.

Ο κυβισμός του Ι.Χ. θα είναι η βάση υπολογισμού του τεκμηρίου και η πρόταση που εξετάζεται είναι για επιβατικά Ι.Χ. έως και 1.200 κ.ε. το τεκμήριο να είναι έως και 2.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για κάθε επιπλέον 100 κ.ε. να αυξάνεται κατά 200 ευρώ.

Ιδιωτικά σχολεία
Για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, το τεκμήριο θα κυμαίνεται από 4.000 έως 5.000 ευρώ, ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται ότι θα καθοριστεί και το τεκμήριο για το βοηθητικό προσωπικό.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο