Αρχική | Αγορά Εργασίας | ΑΣΕΠ: Οι φορείς που θα γίνουν διορισμοί στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Οι φορείς που θα γίνουν διορισμοί στο Δημόσιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΣΕΠ: Οι φορείς που θα γίνουν διορισμοί στο Δημόσιο

Την ενεργοποίηση 120.000 υποψηφίων που διεκδικούν θέση διορισμού στο Δημόσιο με σύμβαση μίσθωσης έργου αναμένεται να προκαλέσουν οι εκατοντάδες προκηρύξεις που προετοιμάζουν δήμοι και οργανισμοί σε όλη τη χώρα. Το ΑΣΕΠ ενέκρινε ήδη 20.625 νέες θέσεις για προσλήψεις όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων από τον συνολικό αριθμό των 22.385 αιτημάτων που υπέβαλαν 469 φορείς. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής εκτιμούν ότι από το σύνολο των 40.500 αιτημάτων που βρίσκονται υπό εξέταση στις επιτροπές του ΑΣΕΠ θα γίνουν αποδεκτά περίπου 30.000. Στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν τουλάχιστον 120.000 αιτήσεις. Καθεμιά από τις θέσεις θα διεκδικηθεί από τέσσερις υποψηφίους, σύμφωνα με την εμπειρία σε παρόμοιους διαγωνισμούς. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς αυτή την περίοδο προκηρύσσονται θέσεις για μόνιμο προσωπικό, μόνο στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Η έκδοση των προκηρύξεων θα αρχίσει σταδιακά από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Οι νέοι υπάλληλοι θα υπογράψουν σύμβαση διαρκείας για εννέα μήνες ως τρία χρόνια, ανάλογα με τη διάρκεια του έργου για το οποίο προσλαμβάνονται από τον φορέα. Δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, ηλικίας 18 ως 65 ετών. Από τη διαδικασία πρόσληψης εξαιρούνται μόνο οι υποψήφιοι που διαθέτουν πτυχίο ή απολυτήριο διοικητικής κατεύθυνσης. Το ΑΣΕΠ απορρίπτει όλα τα αιτήματα για διοικητικές θέσεις δεδομένου ότι αυτή η ειδικότητα έχει πλεονάζον προσωπικό στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η «μερίδα του λέοντος» από τους νέους διορισμούς ανήκει στις δημοτικές επιχειρήσεις. Από τον συνολικό αριθμό των 294 φορέων που ζητούν ως τώρα να ενισχυθούν με συμβασιούχους οι 259 είναι επιχειρήσεις των δήμων όλης της χώρας, οι 32 οργανισμοί και εποπτευόμενοι φορείς υπουργείων και μόλις τρεις είναι οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Μεταξύ των οργανισμών που επιθυμούν νέο προσωπικό είναι: ΗΣΑΠ, Οίκος Ναύτου, ΙΚΑ, Κοινωνία της Πληροφορίας, Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου και τα πανεπιστήμια Μακεδονίας, Ιόνιο, Πατρών και Οικονομικό Αθηνών. Με σημαντικό αριθμό υπαλλήλων ενισχύονται τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Παιδείας.

Η διαδικασία πρόσληψης- δημοσιοποίηση προκήρυξης, συγκέντρωση αιτήσεων, έκδοση αποτελεσμάτων- θα διενεργηθεί από τους φορείς υπό τη στενή εποπτεία του ΑΣΕΠ. Η επιλογή των νέων υπαλλήλων θα γίνει κυρίως με κοινωνικά κριτήρια. Προβάδισμα στον διορισμό έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων όπου εδρεύει ο φορέας που προκηρύσσει τις θέσεις. Στην περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγαλύτερος από τις προκηρυσσόμενες θέσεις, η επιλογή των διοριστέων θα γίνει στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που αποδίδουν κρίσιμα μόρια διορισμού. Αυτά, κατά σειρά εφαρμογής, είναι: χρόνος ανεργίας (αποδίδει ως 800 μονάδες), πολυτεκνική ιδιότητα (50 μονάδες για κάθε παιδί), αριθμός ανηλίκων τέκνων (30 μονάδες για καθένα από τα δύο πρώτα και 50 μόρια για το τρίτο), γονέας μονογονεϊκής οικογένειας (50 μονάδες για κάθε παιδί), βαθμός βασικού τίτλου σπουδών (400 μονάδες το «άριστα») και χρόνος εμπειρίας (7 μονάδες ανά μήνα προϋπηρεσίας και ως 60 μήνες).

Οι ενδιαφερόμενοι για αυτές τις θέσεις οφείλουν να συγκεντρώσουν τώρα όλα τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τις κοινωνικές ιδιότητες που επικαλούνται στην αίτησή τους. Η προθεσμία υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας είναι ιδιαίτερα ασφυκτική, μόλις 10ήμερη. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως στην έδρα του φορέα που προσλαμβάνει το νέο προσωπικό.

Το Βήμα






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο