Αρχική | Οικονομία | Οι προτάσεις Λοβέρδου για τις συντάξεις

Οι προτάσεις Λοβέρδου για τις συντάξεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι προτάσεις Λοβέρδου για τις συντάξεις

Την ώρα που τα δημοσιεύματα φωτογραφίζουν την τραγική ελλειμματική κατάσταση που υπάρχει στα ασφαλιστικά ταμεία, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι τα χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις θα επαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, που από την πρώτη στιγμή μίλησε για την δραματική κατάσταση που επικρατεί, επανέρχεται με νέα πρόταση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προτείνει πάγωμα όλων των συντάξεων τουλάχιστον για το 2010 καθώς όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «δεν πρόκειται να υπάρχουν και αυξήσεις στις συντάξεις το 2010, είναι κάτι που το κάναμε μονομερώς, δεν ήταν συνολική κυβερνητική πολιτική αυτό, αλλά ήταν μια διέξοδος για μας, για να μην αντιμετωπισθούν χειρότερες καταστάσεις τον Ιούνιο». Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είπε την Δευτέρα ότι έχει προτείνει το πάγωμα όλων των συντάξεων του δημοσίου τομέα φέτος, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να εξοικονομηθούν χρήματα για την μείωση του ελλείμματος.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πάγωμα των συντάξεων του Δημοσίου άνω των 2.000 ευρώ για φέτος και αύξηση 1,5% για τις συντάξεις κάτω από το όριο αυτό.
Η πρόταση του υπουργού Εργασίας αφορά στις προσπάθειες του ίδιου και του υπουργού Οικονομικών προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων καθώς τα χρήματα για τις συντάξεις θα τελειώσεις το καλοκαίρι.
Ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, έχει ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας ότι τον Μάιο δεν θα έχει χρήματα για τις συντάξεις. Αλλά και τα υπόλοιπα Ταμεία στέλνουν σήματα κινδύνου ότι από το καλοκαίρι τα αποθεματικά τους στερεύουν.
Το θέμα απασχόλησε πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτήν, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Α. Λοβέρδος έβαλε στο τραπέζι την κατάσταση και αναζήτησε συναινετικές λύσεις.

O υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προειδοποίησε ότι η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος με ποσά που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ θα τινάξει στον αέρα το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Επανέλαβε επίσης την άποψη ότι τα Ταμεία θα πρέπει να εκποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
Αλλά και το μεικτό κλιμάκιο των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που εξέτασε την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας φέρεται ότι διαμήνυσε στην κυβέρνηση να αναζητήσει λύση που δεν θα μεταφέρει ελλείμματα στον προϋπολογισμό του 2011.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο