Αρχική | Media | Το Ίντερνετ αποτελεί την πρώτη πηγή πληροφόρησης

Το Ίντερνετ αποτελεί την πρώτη πηγή πληροφόρησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το Ίντερνετ αποτελεί την πρώτη πηγή πληροφόρησης

Το Ίντερνετ αποτελεί την πρώτη πηγή πληροφόρησης των Αμερικανών σε σύγκριση με τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο, ενώ τα ¾ των ερωτηθέντων ενημερώνονται μέσω ειδήσεων που τους προωθούνται σε e-mail και sites κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση αμερικανικού ινστιτούτου, (Pew Internet and American Life Project), τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν  σήμερα Δευτέρα.

Κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter έχουν μετατρέψει την ενημέρωση σε μια περισσότερο συμμετοχική εμπειρία, καθώς οι άνθρωποι μοιράζονται, με φίλους, γνωστούς και αγνώστους, links σε ενδιαφέροντα άρθρα σε e-mail, στην προσωπική σελίδα τους στο Facebook και στο Twitter ή σχολιάζουν ειδήσεις σε διαδικτυακά forums.
Ως αποτέλεσμα, εξήντα ένα τοις εκατό πληροφορούνται για θέματα επικαιρότητας online, σε σύγκριση με 54% που χρησιμοποιούν για τον ίδιο σκοπό το ραδιόφωνο και 50% που αποτελούν το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων.
Από όσους ενημερώνονται κυρίως από το ίντερνετ το 21% επιλέγει μια μόνο ιστοσελίδα, ενώ το 57% επιλέγει δύο με πέντε ιστοσελίδες σε καθημερινή βάση.
"Οι Αμερικανοί γενικώς δεν προτιμούν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ψάχνουν λίγο πολύ στην τύχη", ανέφερε μια από τις ερευνήτριες.

Πάντως, στην πρώτη θέση της ενημέρωσης βρίσκονται τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα με 78% και στη δεύτερη θέση τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN, και CBS με ποσοστό 73%.
Ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε η έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι το 92% των ερωτηθέντων ενημερώνεται από διαφορετικές ενημερωτικές πλατφόρμες, ιδιαίτερα μέσω ενός συνδυασμού τηλεόρασης, ίντερνετ και εφημερίδων.
Η σφυγμομέτρηση πραγματοποιήθηκε από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 19 Ιανουαρίου και το περιθώριο λάθους της κυμαίνεται στο συν-πλην 2,3%.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr