Αρχική | Οικονομία | Τι είπε η Λ. Κατσέλη στον Όλι Ρεν

Τι είπε η Λ. Κατσέλη στον Όλι Ρεν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι είπε η Λ. Κατσέλη στον Όλι Ρεν

Μετά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε, σήμερα, μια εποικοδομητική συνάντηση με τον επίτροπο Όλι Ρεν για το δεύτερο σκέλος του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δηλαδή για το σύνολο των διαθρωτικών μέτρων που αφορούν στη στήριξη της αγοράς, στην αναθέρμανση της οικονομίας και στις διαθρωτικές τομές, που απαιτούνται για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.

Ενημέρωσα τον Επίτροπο Όλι Ρεν για τις βασικές πολιτικές που υλοποιούμε, για την προώθηση, δηλαδή, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ύψους 10,3δις για το 2010 με κινητοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, του οποίου η απορρόφηση έχει ήδη φθάσει περίπου το 6% και θα ξεπεράσει το 15% το 2010.

Μίλησα σχετικά με τα μέτρα που παίρνουμε για την κινητοποίηση των Ιδιωτικών Επενδύσεων, κυρίως για την κατάθεση του σχεδίου Νόμου αναφορικά με την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων, η πρώτη φάση του οποίου έρχεται στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
Αναφέρθηκα, επίσης, τόσο στον υπάρχοντα αναπτυξιακό νόμο όσο και στον καινούργιο αναπτυξιακό νόμο, που ετοιμάζουμε. Παράλληλα, παρουσίασα στον κ. Όλι Ρεν τη δέσμη των πολιτικών για τη στήριξη του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Επιτροπής του Ανταγωνισμού.

Μίλησα, επίσης, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και για τις πολιτικές μας σχετικά με την προστασία του καταναλωτή από την υπερχρέωση, τις καταχρηστικές εισπρακτικές και τις ατέλειωτες χρεώσεις.
Τον ενημέρωσα, τέλος, για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία προωθούμε, όπως το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, τη μετοχική σύνθεσή του και το έργο που αυτό πρόκειται να επιτελέσει.
Όπως ίσως γνωρίζετε, η έκθεση της Επιτροπής στα μέσα Μαΐου θα αφορά στα διαθρωτικά αυτά μέτρα, σε αυτό το σκέλος του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Θα συνεργαστούμε, επομένως, και αυτό συμφωνήσαμε με τον Επίτροπο PEN και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την υλοποίηση και την παρακολούθηση της υλοποίησης των πολιτικών, για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί, καθώς και για την υλοποίηση όλων των μέτρων, τα οποία έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Το μείγμα οικονομικής πολιτικής πρέπει να διασφαλίζει το ότι η δημοσιονομική εξυγίανση συμβαδίζει με τη στήριξη της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, έτσι ώστε να μπορεί η ελληνική οικονομία να βγει από την κρίση το συντομότερο δυνατό.
Τέλος, τόνισα στον επίτροπο ότι προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην έμπρακτη στήριξή της για την εφαρμογή της πολιτικής μας και των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο