Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Είστε μόνοι σας, μας λέει η Ά. Μέρκελ

Είστε μόνοι σας, μας λέει η Ά. Μέρκελ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στην κατηγορηματική διατύπωση ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για να βοηθηθεί η Ελλάδα προχώρησε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο κανάλι ARD. 
«Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε η καγκελάριος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν έχει αναθεωρηθεί σιωπηλά ο γερμανικός προϋπολογισμός του 2010, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Εχουμε μια συμφωνία η οποία δεν προβλέπει καμία μέριμνα για οικονομική διάσωση κρατών, για να βοηθηθούν να βγουν από το αδιέξοδο. Μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα την Ελλάδα αυτή τη στιγμή με το να κάνουμε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα μαθήματά της, όπως κάνει ακριβώς αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.
Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ακόμη ότι η Κομισιόν παρακολουθεί την Ελλάδα για να εξασφαλίσει ότι πήρε τα αναγκαία μέτρα. «Δεν έχουν ληφθεί άλλες αποφάσεις. Θα ήθελα να το πω ξεκάθαρα», τόνισε. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που είναι απαραίτητο για την Ελλάδα. Είναι ωστόσο σημαντικό και για όλους εμάς».
Πάντως, στην ίδια συνέντευξή της η Μέρκελ δεν έκρυψε την ανησυχία της για το ευρώ. «Το ευρώ βρίσκεται οπωσδήποτε στην πιο δύσκολη φάση από τότε που δημιουργήθηκε. Γι\' αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε από τη μια ότι είναι το κοινό μας νόμισμα αλλά από την άλλη την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε πραγματικά τις αιτίες των προβλημάτων». Και αυτές, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι κατά την Μέρκελ τα υψηλά ελληνικά ελλείμματα...

 






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο