Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Κίνημα μεταναστών: «1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς»

Κίνημα μεταναστών: «1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Να απέχουν από κάθε οικονομική συναλλαγή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καλούνται σήμερα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα, ως μια ειρηνική κίνηση αντίδρασης και διαμαρτυρίας «στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού» που καταγράφονται όλο και πυκνότερα τα τελευταία χρόνια.
«24 ώρες χωρίς εμάς»
Η δράση, η οποία φέρει την ονομασία «1η Μαρτίου - 24 ώρες χωρίς εμάς», πέρα από την Ελλάδα, θα γίνει και σε ακόμα πέντε χώρες της Ευρώπης, και συγκεκριμένα στην Ιταλία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στη Γερμανία. Μάλιστα, στα τελευταία δύο κράτη οι μετανάστες καλούνται να απέχουν και από τις εργασίες τους. Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία αυτή άρχισε από τη Γαλλία το 2005 και μέσω του Facebook επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλες χώρες. «Το να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες ως μια άμορφη μάζα παρασίτων ή ως μια ανεξάντλητη πηγή φτηνής εργατικής δύναμης αποτελεί κατά τη γνώμη μας θέση ανήθικη, παράλογη και επικίνδυνη. Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα εργάζεται σκληρά και συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση και στην ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας μας» αναφέρεται στο κείμενο διακήρυξης της οργανωτικής επιτροπής της συγκεκριμένης δράσης. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της δράσης αυτής έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση-συζήτηση για τις 12.30 σήμερα στον «Ιανό», στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδ. Τάκης και ο Δ. Χριστόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο