Αρχική | Κόσμος | 50 νεκροί από τη κακοκαιρία στη Γαλλία. Έκλεισαν αεροδρόμια

50 νεκροί από τη κακοκαιρία στη Γαλλία. Έκλεισαν αεροδρόμια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
50 νεκροί από τη κακοκαιρία στη Γαλλία. Έκλεισαν αεροδρόμια

Αντιμέτωπες με ισχυρές καταιγίδες και σφοδρές θύελλες βρέθηκαν τα τελευταία 24ωρα η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γερμανία. Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε η Γαλλία, όπου έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα άνω των 150 χλμ. /ώρα, τη στιγμή που καταρρακτώδεις βροχές προκαλούσαν εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οι οποίες επηρέασαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, κυρίως στο δυτικό κομμάτι της χώρας. Λόγω των θυελλωδών ανέμων έκλεισε το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» ενώ για προληπτικούς λόγους παρέμειναν κλειστά χθες όλα τα πάρκα και τα κοιμητήρια στο Παρίσι.
Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα κύματα κακοκαιρίας που πλήττουν τη Γαλλία, το οποίο άφησε πίσω του πάνω από 50 νεκρούς.
Παρόμοια ήταν η κατάσταση στα κράτη της Ιβηρικής Χερσονήσου και στη Γερμανία. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ισπανία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων και ακόμα ένας από πτώση τοίχου, ενώ το θάνατο βρήκαν ένας 10χρονος στην Πορτογαλία και ακόμα ένα άτομο στη Γερμανία από πτώσεις δέντρων. Η κακοκαιρία επρόκειτο να πλήξει από χθες το βράδυ τη Δανία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο