Αρχική | Οικονομία | Αυξήσεις 29% σε αυτοκίνητα και είδη πολυτελείας

Αυξήσεις 29% σε αυτοκίνητα και είδη πολυτελείας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυξήσεις 29% σε αυτοκίνητα και είδη πολυτελείας

Με νέο διάγγελμα προς τους πολίτες, ο πρωθυπουργός, θα ανακοινώσει  τη νέα σειρά μέτρων , που δόθηκε για να εξασφαλιστεί η στήριξη της Γερμανίας και της Γαλλίας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα προτίθενται να αγοράσουν κρατικά ελληνικά ομόλογα, ώστε να καταλήξουν  στα ταμεία της χώρας τα απαραίτητα περίπου 22 δισ. ευρώ.
Η φορολογία των φυσικών προσώπων και οι επικείμενες αλλαγές στον αρχικό της σχεδιασμό ήταν το θέμα  ευρείας σύσκεψης υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, της οποίας οι διατάξεις θα αναρτηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση

Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει τη μείωση του 13ου και 14ου μισθού, την αύξηση του ΦΠΑ , τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για όλους του φορολογούμενους, καθώς και του αφορολόγητου για τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα.
Ενόψει της συνάντησης του με τον κοινοτικό επίτροπο Ολι Ρεν τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά: "Είμαστε πέρα από το σημείο όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε μεσοβέζικες αποφάσεις ή να κάνουμε εκπτώσεις. Είμαστε πέρα από οριακά".
Τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται επί τάπητος στο Οικονομικό επιτελείο και για τα οποία αναμένονται οι τελικές αποφάσεις  είναι:

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται πολύ σοβαρά την περικοπή, ακόμα και την πλήρη κατάργηση του επιδόματος του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ενώ στο βωμό της… εξόδου από την κρίση πιθανόν να θυσιαστεί και το δώρο των Χριστουγέννων.
Το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πολύ σοβαρά την επιβολή φόρου 29% στα αυτοκίνητα από και κάποιο κυβισμό και επάνω, στα είδη πολυτελείας, ενώ θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ από το 9% στο 11% και από το 19% στο 21%, με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή ή κατάργηση του ειδικού χαμηλού συντελεστή που ισχύει για ορισμένα αγαθά.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr