Αρχική | Πολιτική | Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στην κυβέρνηση η κοινή γνώμη

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στην κυβέρνηση η κοινή γνώμη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στην κυβέρνηση η κοινή γνώμη

Ψήφο εμπιστοσύνης φαίνεται να δίνει στην κυβέρνηση η κοινή γνώμη, αφού δημοσκόπηση της εταιρείας «Tothepoint» που φιλοξενούν τα «Νέα» δείχνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου κρίνει θετικά της επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στο μείζον ζήτημα της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ως αποτελεσματική αξιολογεί την αντιμετώπιση της κρίσης το 52,3% ενώ αναποτελεσματική το 42,3%.
Θετικό είναι το ισοζύγιο για την κυβέρνηση και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής (45,2% έναντι 33,4%) αλλά αρνητικό για τέσσερα άλλα κοινωνικά ζητήματα. Ως αναποτελεσματική κρίνουν σε ποσοστό 70,9% οι πολίτες την αντιμετώπιση της ανεργίας, σε ποσοστό 53,3% του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος και σε ποσοστό 52,8% την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της ασφάλειας του πολίτη.
Από την πλευρά της ΝΔ το ισοζύγιο σε όλους τους επιμέρους τομείς είναι αρνητικό, σύμφωνα με την δημοσκόπηση. Τις πλέον αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν κατά σειρά ο τομέας της ανεργίας (76,2%), το ασφαλιστικό (72,7%) και η εγκληματικότητα (71,3%) ενώ η ψαλίδα παραμένει αρνητική αλλά περιορίζεται συγκριτικά μόνο στην εξωτερική πολιτική (59,3%).






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο