Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Νέες συλλήψεις στρατιωτικών

Νέες συλλήψεις στρατιωτικών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες συλλήψεις στρατιωτικών

Άλλοι 18 αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εκ των οποίων ένας εν αποστρατεία, συνελήφθησαν σήμερα επειδή φέρονται να εμπλέκονται στη συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, με την κωδική ονομασία "Βαριοπούλα".
Εν τω μεταξύ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο στρατηγούς εν αποστρατεία, που είχαν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.

Σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι τουρκικές αρχές σε 13 επαρχίες, συνελήφθησαν 10 στρατιωτικοί, ενώ ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν είναι ο αρχηγός της Χωροφυλακής στην επαρχία Κόνια (Ικόνιο), στην κεντρική Τουρκία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την κράτηση 11 νέων υπόπτων στην υπόθεση της φερόμενης συνωμοσίας του 2003 κατά της κυβέρνησης, αυξάνοντας σε 31 το σύνολο των προσώπων που εμπλέκονται σε αυτήν.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ανάμεσά τους, περιλαμβάνονται 7 ναύαρχοι και 4 στρατηγοί, ενώ ένας συνταγματάρχης αφέθηκε ελεύθερος για λόγους υγείας. Οι κατηγορίες κατά των υπόπτων αναμένεται να απαγγελθούν, μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων από τους εισαγγελείς.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN-Turk, ήδη απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος δύο Τούρκων στρατηγών εν αποστρατεία. Πρόκειται για τους Τσετίν Ντογκάν, πρώην επικεφαλής της τουρκικής Πρώτης Στρατιάς, και τον Ενγκίν Αλάν, πρώην διοικητή των ειδικών δυνάμεων, από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς που έχουν συλληφθεί.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο