Αρχική | Κόσμος | Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στην κεντρική Χιλή

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στην κεντρική Χιλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στην κεντρική Χιλή

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Χιλή. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 317 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, με εστιακό βάθος 35 χλμ. Η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπασελέτ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν έξι νεκροί, χωρίς όμως να αποκλείει ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Οι αρχές σήμαναν συναγερμό για τσουνάμι αρχικά στη Χιλή, το Περού και τον Ισημερινό και αργότερα προειδοποίησαν ότι μπορεί να εμφανιστεί τσουνάμι και στην Κολομβία, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα και την Ανταρτική.

Η κυβέρνηση, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να απευθύνονται στις αρχές αν χρειάζονται βοήθεια! Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, ενώ αρκετές περιοχές είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς τηλέφωνα και internet.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα κτίρια στο Σαντιάγκο κουνήθηκαν για περίπου 10 – 30 δευτερόλεπτα.

Τεράστια κύματα παρατηρήθηκαν στην παραλία του Βαλπαραΐζο.
Δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης της Χιλής ανέφερε ότι στην πόλη Τεμούκο, 600 χλμ. νότια της πρωτεύουσαν αρκετοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και είναι αποφασισμένοι να περάσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Αρκετοίξέσπασανσεκλάματα απότονπανικότους.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Σαντιάγκο Cristian Bonacic είπε ότι αν και ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός τα κτίρια στις πόλεις φαίνεται ότι αντιστάθηκαν στον εγκέλαδο.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τμήματα της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για θύματα ή ζημιές. Ωστόσο ο επικεφαλής του CNN στη Χιλή, Rolando Santos, δήλωσε ότι οι νεκροί στις πόλεις Maule και Bio Bio ανέρχονται στους έξι.

Τοιπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια τόσο στο Σαντιάγο, όσο και την Κονσεπσιόν και τις παράκτιες μικρότερες πόλεις της Χιλής.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους κατοίκους των δύο μεγάλων πόλεων.

Πληροφορίες του CNN λένε ότι έχουν εκκενωθεί κτίρια ακόμα και στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, αφού ο πολύ ισχυρός σεισμός της Χιλής έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη τη Νότια Αμερική.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο