Αρχική | Οικονομία | Απειλές και ειρωνείες από τους ελεγκτές

Απειλές και ειρωνείες από τους ελεγκτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απειλές και ειρωνείες από τους ελεγκτές

Οι διαθέσεις των… επιτηρητών της Ελλάδας φάνηκαν ξεκάθαρα από την Τρίτη, όταν και οι Ευρωπαίοι ελεγκτές ζήτησαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ύψους 3 δισ. ευρώ. Οι ελεγκτές έκαναν λόγο στις συνομιλίες τους με τον κ. Ζανιά για μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ύφεση, με την ανάπτυξη να αναμένεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα στο -1,5% με - 2% και όχι στο -0,3%, όπως προβλεπόταν αρχικά.

O προϊστάμενος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλούσε μάλιστα τους παρισταμένους ότι θα ζητήσει από τον επίτροπο να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου  ζητώντας ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας. «Σύμφωνα με αποφάσεις  του Υπουργικού Συμβουλίου, την  εφαρμογή των οποίων πρέπει να  παρακολουθώ ως κοινοτικός υπάλληλος» , είπε, «πρέπει να απαντήσετε για την επιτάχυνση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη  Διοικητική Μεταρρύθμιση ως τις  15 Μαρτίου 2010. Αν ως τις 30  Μαρτίου δεν έχω ικανοποιηθεί θα  ζητήσω από τον επίτροπο να γράψει στον Πρωθυπουργό σας ότι δεν  υπάρχει πρόοδος».

Η αντίδραση του κ. Ζανιά ήταν έντονη, παρόλ’ αυτά οι ελεγκτές επανέλαβαν τις απόψεις τους και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας δε εφαρμόζεται.
Σειρά στην άσκηση πίεσης πήρε ο Όλι Ρεν, ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα, ύψους 3,5δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί το λιγότερο που μπορεί να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ευρωπαϊκές εγγυήσεις για το δανεισμό της.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε σαφέστερες δεσμεύσεις κι έτσι μπήκαν μπροστά τα μεγάλα μέσα, με την Άνγκελα Μέρκελ να του τηλεφωνεί και να τον προσκαλεί στο Βερολίνο στις 5 Μαρτίου.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr