Αρχική | Οικονομία | Γερμανική τράπεζα αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα

Γερμανική τράπεζα αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γερμανική τράπεζα αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα

Να προχωρήσει στην αγορά ελληνικών ομολόγων επιθυμεί η γερμανική τράπεζα KfW Group, σύμφωνα με τέσσερεις βουλευτές της Γερμανίας, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η KfW προετοιμάζει μέτρα που είναι μέρος ενός Ευρωπαϊκού σχεδίου και έτσι σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί κεφάλαια, θα της παράσχει μέχρι και 25 δις ευρώ (34 δις δολάρια).

Η αγορά ελληνικών ομολόγων, που θα υποστηρίζεται από εγγυήσεις της Γερμανικής κυβέρνησης, θα είναι ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, δεδομένων των κινδύνων που έχουν δημιουργηθεί από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφεραν οι γερμανοί βουλευτές. Ωστόσο, οι ίδιοι δήλωσαν πως δεν έχουν ακόμα ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.
Σημειώνεται πως η Ελλάδα χρειάζεται 53 δις ευρώ για το 2010. Πάντως, το δίκτυο Bloomberg σημειώνει πως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, η Ελλάδα διαθέτει τα κεφάλαια που αναμένεται να χρειαστεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
Η βοήθεια προς την Ελλάδα, θα πρέπει να "περάσει" από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το πλέον κατάλληλο όργανο να παράσχει βοήθεια που είναι συνδεδεμένη με αυστηρές προϋποθέσεις, σημείωσε ένας έκ των βουλευτών, και παρέθεσε σαν παραδείγματα τη στήριξη που έχει δοθεί στην Ουγγαρία και στα κράτη της Βαλτικής.

Παράλληλα, ο γερμανός βουλευτής, ο οποίος είναι μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της χώρας, ήταν αυτός που υποστήριξε πως η KfW είναι το όχημα μέσω του οποίου η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Το μερίδιο της Γερμανίας σε περίπτωση πραγματοποίησης του σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα θα ήταν περί των 5 δις ευρώ.
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της Deutsche Bank AG, είχε σήμερα συναντήσεις στην Αθήνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Οικονομικών στο MarketWatch, η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αυτών, είχε σαν θέμα την χρηματοοικονομική κατάσταση στη χώρα.
Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος της Deutsche Bank, δήλωσε στο MarketWatch πως η επίσκεψη του Ackermann στην Αθήνα, ήταν στο πλαίσιο των επαγγελματικών ταξιδιών που πραγματοποιεί συνήθως.

Δεν σχολιάζει η Γερμανία
Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που αφορά την πιθανή αγορά ομολόγων από την γερμανική KfW.
Το Reuters είχε αναφέρει νωρίτερα στον μήνα ότι η γερμανική κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την Kfw για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, ωστόσο, εκπρόσωπος της Kfw είπε ότι η τράπεζα δεν σχολιάζει εικασίες.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο