Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Μήνυμα Κ. Παπούλια προς συμπολίτες με σπάνιες παθήσεις

Μήνυμα Κ. Παπούλια προς συμπολίτες με σπάνιες παθήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μήνυμα με αφορμή την 28η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Η ημέρα έχει χαρακτήρα αναγνώρισης του αγώνα, που κάνουν οι συμπολίτες μας, που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις», τονίζει ο πρόεδρος και προσθέτει:

«Οι περισσότερες από αυτές είναι σοβαρές και επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του ασθενούς. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πάσχοντες από σπάνιες παθήσεις χρειάζονται εφ' όρου ζωής περιοδική νοσηλεία, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς ζουν ολόκληρη τη ζωή τους εξαρτημένοι από τη βοήθεια των άλλων, γεγονός που αποτελεί τεράστιο συναισθηματικό, κοινωνικό και οικονομικό βάρος.

Τόσο η κοινωνία όσο και η πολιτεία επιβάλλεται να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας, που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, γιατί η αρχή της αλληλεγγύης είναι η σημαντικότερη αξία της κοινωνίας μας.

Ίσως με την προσπάθεια όλων μας, και ιδιαίτερα της επιστήμης, αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα για όλους όσους υποφέρουν», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο