Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | 2.000 Ιταλοί φορολογούμενοι μετέφεραν δύο δις. ευρώ στο εξωτερικό

2.000 Ιταλοί φορολογούμενοι μετέφεραν δύο δις. ευρώ στο εξωτερικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η εφορία και η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας άρχισαν έρευνα με στόχο περισσότερους από 2.000 Ιταλούς που είναι ύποπτοι ότι έχουν κρύψει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.
«Η επιχείρηση των ερευνητών της εφορίας αφορά σε περισσότερους από 2.000 Ιταλούς φορολογούμενους που μετέφεραν το 2007 και το 2008 περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εφορίας.

«Οι συνέπειες θα είναι βαριές για όσους δεν θα είναι σε θέση να αποδείξουν τη νομιμότητα των επιχειρήσεων που θα ανακαλυφθούν», προειδοποιεί η εφορία.Οι περισσότεροι από τους φορολογούμενους αυτούς κατοικούν στη Βόρεια Ιταλία, την πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας, καθώς και στην περιφέρεια της Ρώμης.
Η Ιταλία έχει εντείνει τον αγώνα της κατά της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει μια αμνηστία, η οποία επιτρέπει στους Ιταλούς να νομιμοποιήσουν περιουσίες που έχουν κρυμμένες στο εξωτερικό, με αντάλλαγμα την καταβολή ενός φόρου.
Η αμνηστία αυτή, η διάρκεια της οποίας ήταν τρεις μήνες, έληξε στις 15 Δεκεμβρίου, όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να την παρατείνει έως το τέλος Απριλίου, αυξάνοντας το ύψος του καταβαλλόμενου φόρου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο