Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Γερουσιαστής του Μπερλουσκόνι ξέπλενε χρήμα

Γερουσιαστής του Μπερλουσκόνι ξέπλενε χρήμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Φόρα κατηφόρα έχει πάρει η δημοτικότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την αποκάλυψη ότι γερουσιαστής του κόμματός του εμπλέκεται σε σκάνδαλο με φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και σε νοθεία ψηφοδελτίων!

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, το διάστημα 2003 - 2006 οι 80 κατηγορούμενοι ξέπλεναν μέσω εταιριών - βιτρίνα χρήματα της ιταλικής μαφίας! Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιδρυτής της εταιρείας «Fastweb» και εκ των πλουσιοτέρων στην γείτονα, Σίλβιο Σκάλια.

Όπως αναφέρεται στο 1.600 σελίδων κατηγοροητήριο, ο γερουσιαστής του Μπερλουσκόνι, Νίκολα Ντι Τζιρόλαμο συγκάλυψε την υπόθεση με αντάλλαγμα την εκλογή του από την μαφία με νοθευμένα ψηφοδέλτια!
Πλήγμα για τον Ιταλό πρωθυπουγό αποτελεί και η εμπλοκή του στενού του συνεργάτη, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Γκουίντο Μπερτολάζο, σε σκάνδαλο με σεξ και διαφθορά.
Με την δημοτικότητά του στο 46%, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζεται για τις τοπικές εκλογές, σε λιγότερο από ένα μήνα.

«Είναι ένα βάρβαρο σύστημα αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα και έκανε λόγο για «κουβάδες λάσπης».
«Αν ο Μπερλουσκόνι μιλάει για πόλεμο λάσπης, να φωνάξει την Πολιτική Προστασία», σχολίασε δεικτικά ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Πάλι καλά που το δικαστήριο έβαλε στο αρχείο λόγω παραγραφής την υπόθεση του Βρετανού δικηγόρου Μιλς, ανοίγοντας πιθανώς το δρόμο για ακύρωση της δίωξης του Ιταλού πρωθυπουργού.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο