Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Ομπάμα με τις αλλαγές στην Υγεία

Δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Ομπάμα με τις αλλαγές στην Υγεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στις αντιδράσεις των ρεπουμπλικανών προσκρούουν οι προσπάθειες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας. Άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν υπάρξει συναίνεση θα προχωρήσει μονομερώς στην υλοποίηση των σχεδίων του.

Αυτή τη φορά οι αντιδράσεις προκύπτουν από τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζον Κιλ, ο οποίος δήλωσε στο πλαίσιο της διακομματικής συνόδου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι είναι αδύνατον να συμφωνήσει με το αίτημα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία για το σύστημα της υγειονομικής περίθαλψης εντός του επόμενου μήνα.
Ωστόσο ο Ομπάμα από την πλευρά του ανέφερε ότι ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας με ή χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.
"Δεν μπορεί να αγωνιζόμαστε ακόμα ένα χρόνο για το θέμα αυτό" τόνισε ο κ. Ομπάμα κλείνοντας την επτάωρη διακομματική σύνοδο.

"Υπήρξαν πολλές προσπάθειες στη διάρκεια αυτού του μήνα, εδώ και πολλές εβδομάδες, δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να είχαμε επιτύχει κάποια πράγματα", αναρωτήθηκε και συνέχισε:  "Εάν δεν μπορέσουμε, τότε σκέφτομαι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις", αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προχωρήσει και χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών .
Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνόδου ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε σε μια δυνητική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να όλοι να ενδιαφερθούν για τα σημεία της σύγκλησης και όχι για τις διαφορές τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε προ ημερών  να συγκεράσει τα σχέδια της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας εστιάζοντας κυρίως σε δύο σημεία-κλειδιά: Τις φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη ώστε η ασφάλιση να είναι εφικτή για όλους και την άσκηση ομοσπονδιακού ελέγχου στα ασφάλιστρα των ιδιωτικών εταιρειών, ώστε να αποφευχθούν σημαντικές αυξήσεις.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας -σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές- θα έχει το δικαίωμα να απορρίπτει υπερβολικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα, να απαιτεί απαλλαγές ή επιστροφή χρημάτων για τους ασφαλιζόμενους. Το νέο, αναθεωρημένο σχέδιο, θα κοστίσει περί τα 950 δισ. δολάρια για τα επόμενα δέκα χρόνια, και έχει σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικών καλύψεων σε 31 εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο