Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Οι απαντήσειςστην "Ωρα του Πρωθυπουργού"

Οι απαντήσειςστην "Ωρα του Πρωθυπουργού"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, στην "Ωρα του Πρωθυπουργού", στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν για την οικονομία", τονίζοντας παράλληλα ότι "αυτοί που ευθύνονται για την κρίση πρέπει να πληρώσουν".

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει λυθεί, όμως η κυβέρνηση δεν θα το εγείρει τώρα προκειμένου να αποφευχθούν παρανοήσεις, σημείωσε μεταξή άλλων ο Γ. Παπανδρέου.
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δήλωσε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, όταν αποδώσει η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. "Όταν βγούμε απ' αυτήν την καταιγίδα, θα είμαστε πιο δυνατοί", είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερωτήσεις της Αλ. Παπαρήγα και του Αλ. Τσίπρα για τα αντεργατικά οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. "Η ιστορία επαλήθευσε όλους τους φόβους μας για την οικονομική κατάσταση", είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας κορυφή του παγόβουνου το έλλειμμα και κατηγορώντας τη ΝΔ ότι λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της.

"Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη και αφορά την ίδια την υπόσταση του κράτους", τόνισε μεταξύ άλλων. Η χώρα φαίνεται αναξιόπιστη και γι αυτό πρέπει "να γυρίσουμε σελίδα", να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον έφταιξε.
"Έχουμε ιστορικό χρέος να ξεχάσουμε το πολιτικό κόστος και να εξασφαλίσουμε την επιβίωση της πατρίδας" έχοντας ως "μοναδική πυξίδα το συμφέρον της χώρας και όλων των ελλήνων", ανέφερε προσθέτοντας πως "έχουμε χρέος να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, να ανατρέψουμε τις παθογένειες του συστήματος". "Αν δεν κάνουμε τις βαθιές τομές σήμερα, και πάλι αύριο ο λαός θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα" κατέληξε, βάζοντας ως παράλληλους στόχους "να σώσουμε την Ελλάδα με τον πιο δίκαιο καταμερισμό των βαρών και να αλλάξουμε τη χώρα, να προβούμε σε μεγάλες εθνικές τομές και αλλαγές".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο