Αρχική | Πολιτική | Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαστε από τις αποζημιώσεις

Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαστε από τις αποζημιώσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαστε από τις αποζημιώσεις

«Ούτε παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας ούτε παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα και την προβοκάτσια ενός εντύπου», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, για το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό και πως η χώρα το θέτει παγίως, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων με τη Γερμανία. Τόνισε, ωστόσο, ότι τώρα δεν είναι η ώρα, για να το θέσει η Ελλάδα.
«Τώρα που ανακτούμε την αξιοπιστία μας και τη σιγουριά μας, δεν θα το θέσουμε, γιατί θα είναι πολύ εύκολο να ειπωθεί πως υπεκφεύγουμε των ευθυνών μας. Και δεν θέλω τέτοιου είδους δυσφήμηση για τη χώρα και για την κυβέρνησή μας» επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι την κατάλληλη στιγμή θα τεθεί το θέμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καθορισμένοι στόχοι στις διεκδικήσεις αυτές.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι τιμούμε τις υπογραφές μας, πληρώνουμε τα χρέη μας και αλλάζουμε ό,τι μας πλήγωσε.
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποστάσεις που έλαβε η γερμανική κυβέρνηση από τα ατυχή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογράμμισε: «Μας τα χρωστά η Γερμανία και η κ. Μέρκελ. Να πείτε δώστε πίσω τα κλεμμένα». Πρότεινε, δε, να καταθέσει η χώρα «ένα πρώτο διάβημα, ανεξαρτήτως του πότε θα τα διεκδικήσει η κυβέρνηση».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο