Αρχική | Media | Απολύσεις και περικοπές στο BBC

Απολύσεις και περικοπές στο BBC

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε το BBC δεν κατάφερε να αποφύγει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το βρετανικό δίκτυο προχωρά στο κλείσιμο δύο ραδιοφωνικών σταθμών, σε απολύσεις στο προσωπικό της ιστοσελίδας του και σε σημαντική μείωση στις δαπάνες για την αγορά αμερικανικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Times, οι αλλαγές αυτές, που γίνονται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του δικτύου, θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.
Ο Μαρκ Τόμσον, γενικός διευθυντής του BBC, αναμένεται να παραδεχθεί ότι η επιχείρηση, η οποία χρηματοδοτείται με 3,6 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως από τη συνδρομή για άδεια τηλεόρασης, έχει διογκωθεί και πρέπει να συρρικνωθεί, ώστε να δώσει στους εμπορικούς ανταγωνιστές της χώρο να επεκταθούν. Οι ιστοσελίδες του θα μειωθούν κατά το ήμισυ και ο αριθμός των υπαλλήλων του θα περιοριστεί κατά 25%.

Επίσης, ο προϋπολογισμός του, ύψους 112 εκατομμυρίων λιρών, θα περιοριστεί κατά 25%. Το BBC δεσμεύεται ακόμα να περιλάβει περισσότερους συνδέσμους (links) σε άρθρα εφημερίδων, για να αποσυμφορήσει τις ιστοσελίδες του και να οδηγήσει τους επισκέπτες σε εκείνες ανταγωνιστών.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ο Τόμσον θα ανακοινώσει ακόμα το κλείσιμο των ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών 6 Music και Asian Network.
Ο ίδιος θα ανακοινώσει το κλείσιμο του Switch and Blast!, αφήνοντας την κερδοφόρο αγορά του νεανικού κοινού στα δίκτυα ITV και Channel 4. Ωστόσο, το BBC Three, το οποίο απευθύνεται σε κοινό ηλικίας 16 με 35, θα παραμείνει άθικτο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο