Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Διαβουλεύσεις για την ονομασία με ιδέες

Διαβουλεύσεις για την ονομασία με ιδέες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβουλεύσεις για την ονομασία με ιδέες

Συνομιλίες με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα έχει στην Αθήνα ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.
Ο κ. Νίμιτς βρίσκεται στην Αθήνα, προερχόμενος από διήμερο αντίστοιχων επαφών στα Σκόπια, και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.
Θα είναι η πρώτη επαφή του ειδικού μεσολαβητή με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν κομίζει νέα πρόταση, αλλά έχει κάποιες ιδέες που μπορούν να δώσουν ώθηση στη διαδικασία.
Περιμένουμε να ακούσουμε πώς είδε ο κ Νίμιτς τα πράγματα κατά την επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ, ελπίζουμε ότι θα δούμε έναν πιο εποικοδομητικό πρωθυπουργό Γκρούεφσκι και ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε σε μια λύση στο θέμα της ονομασίας, ώστε να απελευθερωθεί η ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας και η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο ενός φίλου, ο οποίος θα τη βοηθήσει να προχωρήσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ερωτηθείς για την επίσκεψη του μεσολαβητή.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr