Αρχική | Αθλητικά | Η Σταντάρ Λιέγης στο δρόμο του Παναθηναϊκού

Η Σταντάρ Λιέγης στο δρόμο του Παναθηναϊκού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Σταντάρ Λιέγης είναι η ομάδα που θα βρει στο δρόμο του ο Παναθηναϊκός στη φάση των «16» του Europa League.

Η πρωταθλήτρια Βελγίου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και πήρε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, χάρη στη νίκη της 3-2 στον πρώτο αγώνα.

Έτσι, θα τεθεί για δεύτερη φορά φέτος αντίπαλος με ελληνική ομάδα, αφού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με απολογισμό μία νίκη (2-0 στη Λιέγη) και μία ήττα (1-2 στον Πειραιά).

Το πρώτο ματς θα γίνει στις 11 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στις 18/3 (τρεις ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) στη Λιέγη.

Τα σημερινά αποτελέσματα:

Ρόμα (Ιταλία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3 (2-3)

Μπενφίκα-Χέρτα Βερολίνου 4-0 (1-1)

Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 4-0 (1-1)

Γαλατσαράι(Τουρκία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-2 (1-1)

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 3-1 (3-1)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Φούλαμ (Αγγλία) 1-1 (1-2)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Αμβούργο (Γερμανία) 3-2 (0-1)

Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-3 (0-1)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Εβερτον (Αγγλία) 3-0 (1-2)

Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 0-0 (0-3)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 0-0 (2-1)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Λιλ (Γαλλία) 1-1 (1-2)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 0-0 (2-3)

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Τβέντε (Ολλανδία) 4-1 (0-1)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 4-1 (2-2)

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε χθες έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο και προκρίθηκε πανάξια στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ εις βάρος της Ρόμα που πριν από τους αγώνες ήταν το ακλόνητο φαβορί, πετυχαίνοντας μάλιστα διπλή νίκη σε Ελλάδα και Ιταλία αποδεικνύοντας ότι πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μόνο ένας.

Το κατάμεστο «Ολίμπικο» δεν στάθηκε φόβητρο για τα παλικάρια του Νίκου Νιόπλια, τα οποία έχοντας στο πλευρό τους 7.000 χιλιάδες φιλάθλους έφυγαν από το γήπεδο με μια ιστορική νίκη (3-2). Με μια επική ανατροπή. Ενα μαγικό εξάλεπτο, το καλύτερο ίσως της ιστορίας του, στάθηκε αρκετό για τον συγκλονιστικό Παναθηναϊκό για να καταφέρει τρεις... μαχαιριές στο σώμα της Ρόμα και από εκεί που ήταν με την πλάτη στο τοίχο καθώς έχανε 1-0 από το 10’, έριξε τους Ρωμαίους στο καναβάτσο.

Και όμως η βραδιά ξεκίνησε άσχημα για τους «πράσινους» αφού με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Ρίισε έστειλε την μπάλα με συρτό σουτ στα δίχτυα του Τζόρβα δίνοντας σκορ πρόκρισης στη Ρόμα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει όμως την τελευταία λέξη. Στο 40’ με υπόδειξη του έξτρα βοηθού ο Νίνης κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Σισέ (1-1). Στο 43' ο Νίνης κάνει ατομική προσπάθεια έξω από τη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντόνι.

Στο 45’ ο Νίνης βγάζει με κάθετη πάσα τον Σισέ σε θέση βολής. Ο Γάλλος περνάει τον Ντόνι και από πλάγια θέση ολοκληρώνει τον θρίαμβο (1-3). Στην επανάληψη, η Ρόμα τα έπαιξε «όλα για όλα» αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ. Ο Ντε Ρόσι εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Τζόρβα που έκανε τεράστιο παιχνίδι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός -που είναι αλήθεια ότι στάθηκε τυχερός απέναντι στην πίεση και τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Ρόμα- είχε ένα διπλό δοκάρι... από σπόντα, πρώτα σε σουτ του Κατσουράνη (στο οριζόντιο) και Σαλπιγγίδη στο αριστερό (68').

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Κασέτι, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Περότα, Μπρίγκι (46’ Μπαπτίστα), Τσέρτσι (68’ Μενέζ), Ταντέι, Βούτσινιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (72’ Ζιλμπέρτο), Σαλπιγγίδης (85’ Λέτο), Σισέ (90’ Χριστοδουλόπουλος).








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr