Αρχική | Χρηματιστήριο | Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με τους Οίκους αξιολόγησης να απειλούν με νέες υποβαθμίσεις την Ελλάδα και τους κοινοτικούς ελεγκτές να αμφισβητούν ανοικτά την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προετοιμάζοντας το έδαφος για πρόσθετα μέτρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε κατακόρυφη πτώση 2,82%.
Ασφυκτικές πιέσεις ασκήθηκαν για άλλη μια φορά στις τράπεζες (-4,92%). Αποτέλεσμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών να υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 1.900 μονάδων και να κλείσει στις 1.872,53 μονάδες. «Είναι ένας συνδυασμός των προειδοποιήσεων για πιθανή νέα υποβάθμιση και των αποκλίσεων που ίσως διαπιστώσουν οι επιθεωρητές της ΕΕ σε σχέση με το ΠΣΑ ...», είπε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει το Reuters.
«Όλα αυτά δημιουργούν αβεβαιότητα για την πορεία των τραπεζών φέτος, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι θα οδηγήσουν σε μηδενική έως αρνητική πιστωτική επέκταση», πρόσθεσε.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 175,422 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,40% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 1,46%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων +1,25% και των Μέσων Ενημέρωσης +0,20%.
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών -4,92% και των Χημικών -4,27%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μαϊλλης +14,29%, Βωβός +11,83%, Τζιρακιάν Προφίλ (κ) +9,76%, Nexans +9,52% και Χαϊδεμένος +8,33%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Νεώριο -19,57%, Κεραμεία Αλλατίνη -16,28%, Κλωνατέξ (κο) -14,29%, Compucon -12,50% και Interfish -9,38%.

Τέλος, 54 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 121 πτωτικά και 52 παρέμειναν σταθερές.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο