Αρχική | Πολιτική | Κόντρες και ένταση στη Βουλή

Κόντρες και ένταση στη Βουλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κόντρες και ένταση στη Βουλή

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή με αφορμή την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να διερευνηθεί μόνο το διάστημα 2004 - 2009.    

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ούτε να κοροϊδέψει τον λαό», τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και απευθύνθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως η συναίνεση δεν χτίζεται στην συγκάλυψη. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της διερεύνησης από το 2004 και μετά, λέγοντας ότι το 2004 έγινε η περίφημη απογραφή και αυτό που πλέον αμφισβητείται είναι τα στοιχεία από τότε και έπειτα.     «Είστε μια κυβέρνηση δειλή; Γιατί από το 2004 έως το 2009; Είσαστε ένοχοι θα σας πω εγώ», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να δημιουργήσει ενόχους.  «Καλοδεχούμενη η Εξεταστική. Από το ‘81 και για τον τρόπο που μπήκαμε στην ΟΝΕ. Δικιά σας είναι η ευθύνη για το χρέος», κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.    

«Είστε συνυπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα λαϊκά στρώματα», υποστηριξσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί αυτή την κατάσταση για να τρομοκρατήσει τον λαό.     Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε την άρνηση του κόμματός του να συμμετέχει στην εξεταστική και στράφηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα διερωτώμενος: «τι πάτε να κάνετε και γιατί το κάνετε; Δεν έχετε την ανδρεία αν όχι από το ‘80, να πάμε από το ‘99 που μπήκαμε στην ΟΝΕ. Τι θα πάτε να βγάλετε;»    

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον κ. Καρατζάφερη ότι περιπίπτει σε αντιφάσεις και παρατήρησε ότι ποτέ άλλοτε δεν ενόχλησε τον πρόεδρος του ΛΑΟΣ η παράλληλη διερεύνηση μιας υπόθεσης από τη Βουλή και την Δικαιοσύνη, άρα «γιατί τώρα;»     Την λύπη του για το θλιβερό θέαμα που εμφανίζουν τα δύο κόμματα εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, παρατήρησε πως καλό θα είναι να γίνει εξεταστική όχι μόνο για τα χρόνια της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. «Δεν θέλετε να λάμψει η αλήθεια. Αντιπερισπασμό κάνετε. Αλλά δεν θα τα καταφέρετε», κατέληξε.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο