Αρχική | Πολιτική | Με δικαστικό "πραξικόπημα" κάλυψαν τον Ζαγοριανό

Με δικαστικό "πραξικόπημα" κάλυψαν τον Ζαγοριανό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Με δικαστικό "πραξικόπημα" κάλυψαν τον Ζαγοριανό

Με εννέα ψήφους υπέρ και μόνον δύο κατά, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης απέρριψε το αίτημα και το σκεπτικό του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, και αρνήθηκε έτσι να θέσει σε αργία (απαλλαγή καθηκόντων) τον εισαγγελέα Νίκο Ζαγοριανό που διαχειρίστηκε ως ανακριτής στην υπόθεση «SIEMENS».

Πρόκειται για απόφαση που δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης και τον ρόλο που διαδραμάτισε ο εν λόγω δικαστικός. Παρόλα αυτά, νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως είναι απόφαση κόλαφος για τον υπουργό Δικαιοσύνης και την ίδια την κυβέρνηση εκ μέρους του ανώτερου δικαστικού πειθαρχικού συμβουλίου -και μάλιστα με ευρύτατη πλειοψηφία. Για τους τύπους αλλά και για την ουσία, η απόφαση είναι απαλλακτική ως προς την λειτουργία του Νίκου Ζαγοριανού στην Δικαιοσύνη κατά την περίοδο που εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και για την εμπλοκή του ή όχι στην διευκόλυνση της διαφυγής των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, όπως του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Χρήστου Καραβέλα.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αναφέρεται και μάλιστα σαρκαστικά στον ρόλο του Νίκου Ζαγοριανού, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς λειτούργησε, ώστε να βοηθήσει φίλους του όπως καταδεικνύεται από το αυθεντικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε η εφημερίδα το «VETO» και η «zougla.gr» με τους διαλόγους του Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αναφέρει σχετικά :

«Χριστ.: Αυτή είναι η έκθεση που στέλνει ο σημερινός ανακριτής Ζαγοριανός στον Έλληνα εισαγγελέα, για να την προωθήσει στον Ετενχόφερ. Την στέλνει ο Ζαγοριανός στον Καλιώρα. (συνεχίζουν τις επεξηγήσεις γύρω από τη δικογραφία και ο Χριστοφοράκος τούς επισημαίνει το λάθος στη δικογραφία σελ 52 στα Ελληνικά και 58 στη γερμανική μετάφραση, όπου ο μάρτυρας γίνεται κατηγορούμενος).

Χριστ.: Η κλήση του μάρτυρα από τις 18/4, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε, πήγαμε εγώ και οι δύο συνήγοροί μου και μου λέει (ο ανακριτής) «Εδώ Siemens γίνονται πολλά, πάρτε θέση» «για ποια από όλα» ρωτάμε εμείς και μας απαντάει «για όλα αυτά που σας δίνω» και μας έδωσε χιλιάδες σελίδες για να ακολουθήσουν μία, δύο, τρεις, τέσσερις αναβολές, επειδή μεσολάβησε το Πάσχα και άλλα. Στις 26 την παραδίδουμε. Τον Μάιο ξεκινάνε οι εφημερίδες να γράφουν για μικρά δώρα σε πολιτικούς, ψυγεία, φρυγανιέρες και σε άλλους, για ελάτε εδώ. Σ' αυτό το ραντεβού ήθελε να προστατέψει τους πολιτικούς, γιατί ήτανε πολύ γλυκός και με ρωτάει «τι ήτανε αυτά τα έγγραφα που είχε η γραμματέας σας;», σε σχέση με τα δώρα για πολιτικούς. «Τίποτα» του απαντάω «τα γράφουν οι εφημερίδες, γιατί και πριν από εμένα ήτανε η πρακτική της εταιρείας να παίρνει πολύς κόσμος έκπτωση και πολιτικοί κι, όταν κάποιος παράγγελνε μεγάλη ποσότητα, κάναμε έκπτωση ή στις πέντε συσκευές τη μία δώρο και μετά μικρότερα δωράκια για Χριστούγεννα και Πάσχα». Αυτή η συνάντηση ήτανε ένα μικρό μπλα- μπλα. Αυτή η συνάντηση καταγράφηκε την υπέγραψα κι έτσι ήρθε η υπόθεση στην επιφάνεια».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδης, είχε αποστείλει συγκεκριμένο ερώτημα για την απαλλαγή του Νίκου Ζαγοριανού από τα καθήκοντά του μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του δικαστικού. Είχε προηγηθεί και άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά Ζαγοριανού από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ι. Παπανικολάου.

zougla








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr