Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Στήριξη ζητεί ως αντάλλαγμα για τα μέτρα η Αθήνα

Στήριξη ζητεί ως αντάλλαγμα για τα μέτρα η Αθήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στο «παζάρι» των διαπραγματεύσεων που γίνεται αυτές τις μέρες μεταξύ των ελληνικών και των κοινοτικών αρχών και θα ολοκληρωθούν με την επίσκεψη του Ολι Ρεν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, οι μεν Ευρωπαίοι ζητούν τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, η δε κυβέρνηση ζητάει την εξειδίκευση από πλευράς Κομισιόν του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, εφόσον η εφαρμογή του κριθεί απαραίτητη. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η πολιτική στήριξη της Ευρώπης είναι μεν καλή, αλλά θα έπρεπε να υπάρξει και μία εξειδίκευση του σχεδίου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό γιατί η ανακοίνωση τουλάχιστον των γενικών γραμμών του σχεδίου, θα «ηρεμούσε» τις αγορές και θα μπορούσε η Ελλάδα να δανειστεί με πολύ χαμηλότερα επιτόκια απ’ ό,τι ισχύει σήμερα. Το δανειακό πρόγραμμα του 2010 εισέρχεται στην πλέον κρισιμότερη φάση του.

Επίσης, από το υπουργείο αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ, αν και είναι κάτι το οποίο η κυβέρνηση ούτε το επιθυμεί ούτε το επιδιώκει, όπως συμπληρώνουν.
Την ίδια ώρα που ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στην οικονομία, στο Σύνταγμα και στο υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ζητούσαν μετ’ επιτάσεως τη λήψη νέων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος φέτος στο 8,7% του ΑΕΠ. Για τον λόγο αυτό και ο υπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχουμε τους στόχους του ΠΣΑ».

Η Καθημερινή






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο