Αρχική | Οικονομία | Τι θα προσφέρουν τα νέα μέτρα στους Έλληνες;

Τι θα προσφέρουν τα νέα μέτρα στους Έλληνες;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι θα προσφέρουν τα νέα μέτρα στους Έλληνες;

Η πρόβλεψη για την καταστροφική πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2010 εξηγεί κατά κάποιο τρόπο την εμμονή της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, αλλά και των ισχυρών οικονομιών της ευρωζώνης για άμεσα πρόσθετα μέτρα έως τις 15 Μαρτίου.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει και στη συνέχεια θα εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσουν σε πτώση του βιοτικού επιπέδου των περισσότερων πολιτών και θα ενισχύσουν τα φαινόμενα ύφεσης για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και η προγραμματισμένη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά 2%, είναι μέτρα άμεσης ταμειακής απόδοσης αλλά με εξαιρετικά σοβαρές οικονομικές παρενέργειες. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων, επιβαρύνουν τους λεγόμενους μη προνομιούχους και υπονομεύουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Όσο σκληρά και να είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μάλλον δεν θα  οδηγήσουν στη βελτίωση της συμπεριφοράς των αγορών έναντι της Ελλάδας. Οι διεθνείς κερδοσκόποι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την επιδίωξη του εύκολου κέρδους σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Το πιθανότερο είναι ότι θα καλύψουμε τις μεγάλες δανειακές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου με σημαντικό κόστος στο επιτόκιο. Το κόστος διαχείρισης του δημόσιου χρέους θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο δύσκολη η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr