Αρχική | Αθλητικά | Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός από τη Μπορντό

Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός από τη Μπορντό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός από τη Μπορντό

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας κέρδισε με 1-0 στο Καραϊσκάκη χάρη στο όπλο της: τις στημένες φάσεις. Οι Γάλλοι έχουν 50% ποσοστό επιτυχίας στις εκτελέσεις φάουλ (με κατεύθυνση στο τέρμα) στο πρωτάθλημά τους και επιβεβαίωσαν την ικανότητά τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που προτίμησε να αποφύγει το ρίσκο και το πλήρωσε. Βέβαια στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν για γκολ του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Ντάρμπισιρ. Μία απόφαση που σηκώνει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση.

 Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με πανομοιότυπο σχηματισμό, καθώς το 4-3-3 του Ολυμπιακού ελάχιστα διέφερε από το 4-2-3-1 της Μπορντό. Οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να κλείσουν διαδρόμους με δύο καθαρόαιμους αμυντικούς μέσους (Στολτίδης, Λεντέσμα) και να κάνουν παιχνίδι από τα άκρα, αλλά χωρίς επιτυχία, αφού ο Ντάτολο χάθηκε και ο Λούα Λούα ήταν μόνος του.

Οι Γάλλοι περίμεναν το λάθος για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των μέσων και του Σαμάκ και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, αφού οι ανασταλτικοί του Ολυμπιακού δεν απέφυγαν τα λάθη.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με στημένες φάσεις (κεφαλιές του Μέλμπεργκ στο 4’ και του Στολτίδη στο 30’), αλλά έπεσαν στην παγίδα των στημένων που ετοίμαζαν για την αντίπαλο. Η Μπορντό είχε απειλήσει με δύο μακρινά σουτ των Φερνάντο (27’) και Βέντελ (33’), αλλά κτύπησε σε κρίσιμο σημείο, όταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κιάνι με κεφαλιά νίκησε όλη την άμυνα των γηπεδούχων.


Πίεση

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό να πιέζει για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα η Μπορντό να πιεστεί. Στην κόντρα οι Γάλλοι ήταν πολύ επικίνδυνοι, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είχαν δυνατότητες και παραλίγο να ισοφαρίσουν με τον Μαρέσκα (58’).

Ο Μπάντοβιτς άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με την αντικατάσταση του Λεντέσμα από τον Ζαϊρί και πίεσε τη Μπορντό, που άρχισε να κάνει λάθη.

Ομως, η προσθήκη του Ντάρμπισιρ έφερε τη μεγάλη φάση για τους ερυθρόλευκους, αφού ο Αγγλος πάσαρε στον Λούα Λούα στο 82’ και αυτός πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε ο Λούα Λούα δύο φορές απέτυχε να νικήσει τον Καράσο (86', 88'), όπως και οι Ντάρμπισιρ, Τοροσίδης διαδοχικά στο 89’. Το ίδιο συνέβη και τρία λεπτά μετά, με τον Κογκολέζο να σουτάρει από μακριά χωρίς να νικά τον Καράσο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Λεντέσμα (64’ Ζαϊρί), Μαρέσκα, Λούα Λούα, Ντάτολο, Μήτρογλου (77’ Ντάρμπισιρ).

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καράσο, Σαλμέ, Κιάνι, Πλάνους, Τρεμουλίνας, Σανέ, Φερνάντο, Πλάσιλ (82’ Γκουφράν), Βέντελ (82’ Ζουσί), Γκουρκίφ, Σαμάκ.

-Περίπου 700 οπαδοί της Μπορντό έδωσαν το παρών και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις κερκίδες, αλλά μόνο μέχρι λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Η συνέχεια ανήκε κατά κράτος στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

-Κατ’ αρχήν με το πανό που κάλυπτε τα τρία τέταρτα του γηπέδου με στίχους από τον ύμνο της ομάδας του Πειραιά, αλλά κυρίως με το «μωσαϊκό» που κάλυψε τις κερκίδες κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ύμνου του Τσάμπιονς Λιγκ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο