Αρχική | Ελλάδα | Κύμα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο του Focus

Κύμα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο του Focus

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κύμα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο του Focus

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε στην Ελλάδα το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus όπου απεικονίζεται η Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί χυδαία με λεζάντα τη φράση «απατεώνες στην ευρωοικογένεια».
Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή του γερμανικού περιοδικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο «ανάξιο σχολιασμού» για να σημειώσει: «Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι δημοσιεύματα, τα κρίνει ο αναγνώστης, δεν είναι θέμα σχολιασμού της κυβέρνησης».

«Εμείς, ως ελληνική πολιτεία, με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης της ΝΔ δώσαμε τις αφορμές, ώστε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον να μην έχουμε την καλύτερη φήμη και υπόληψη σήμερα», παρατήρησε ο κ. Πεταλωτής και τόνισε ότι «ακριβώς αυτό προσπαθεί να καταπολεμήσει η κυβέρνηση σήμερα» ώστε «να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές ευτελισμού και να μη δώσουμε ξανά λαβή στους Ευρωπαίους εταίρους μας, είτε σε επίπεδο πολιτικών, είτε σε επίπεδο ΜΜΕ, να ασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύοντας αυτή τη συμπεριφορά προς την Ελλάδα».

Σχετικά με την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη για εξηγήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Πετσάλνικος εκφράζει τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και πως «εκείνο που υπάρχει, ως ατμόσφαιρα στα ΜΜΕ, είναι ότι κάποιοι συντηρητικοί πολιτικοί της Γερμανίας περνούν ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο πρέπει να αναστρέψουμε».
«Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, σαν γροθιά, στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους απαράδεκτα σχόλια σε βάρος της χώρας, που προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και προσβάλλουν την προσφορά του ελληνικού έθνους στην κοινή υπόθεση της ευρωπαϊκής ιδέας και της ευρωπαϊκής πορείας», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Θέλουμε να θυμίσουμε σε αυτούς τους ολίγους, οι οποίοι είναι οι εμπνευστές τέτοιου είδους σχολίων και τέτοιου είδους σκίτσων ότι αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική, είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη, όταν έπρεπε, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να σταματήσουν τον ναζισμό και τον φασισμό ... », σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος και κάλεσε τους εμπνευστές τέτοιου είδους σκίτσων και σχολίων στο εξωτερικό, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, όταν αναφέρονται στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό.

ΛΑ.Ο.Σ.: Μόνο με λοιδορία μπορούμε να απαντήσουμε
Ειρωνική ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού: «Έχω ετοιμάσει μια επιστολή προς το περιοδικό Focus και επισυνάπτω μέσα πολύ ωραίες κάρτες τουριστικές όπου δείχνουν θέματα από την Ελληνική μυθολογία με σάτυρους και διάφορα παρεμφερή. Γιατί ίσως τους χρειάζονται για καλύτερη επεξεργασία των θεμάτων που φαίνεται ότι τους λείπουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «Πιστεύω ότι μόνο με λοιδορία και όχι με ουσιαστική απάντηση προς αυτή τη κατεύθυνση μπορούμε να απαντήσουμε. Εμείς διαθέσιμοι να τους ικανοποιήσουμε σε όλα εκείνα τα θέματα τα οποία φαίνεται ότι έχουν ανάγκη».

Εξάλλου με αφορμή και την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το πρωί προς τον πρωθυπουργό με θέμα τη Διεκδίκηση Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων - Αποζημιώσεων - Οφειλών, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Η υποτέλεια στους Γερμανούς πρέπει να τελειώσει.Πιστεύω ότι πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να πούμε μερικές αλήθειες». «Έχω τη βεβαιότητα ότι ο Πρωθυπουργός θα αντιληφθεί την αναγκαιότητα την Παρασκευή να βρίσκεται στη Βουλή για να απαντήσει», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Το δημοσίευμα του Focus προκάλεσε την αντίδραση και του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη: «Κυρία Μέρκελ, μάς χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε. Ως δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, της πόλεως του Παρθενώνα και του Μουσείου της Ακρόπολης, καλώ τους ανθρώπους του πολιτισμού ανά τον κόσμο να αρθρώσουν όπου και όπως μπορούν φωνή διαμαρτυρίας για το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του γνωστού γερμανικού περιοδικού».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr