Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Ο ΟΗΕ διοργανώνει νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Κλίμα

Ο ΟΗΕ διοργανώνει νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Κλίμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέα Σύνοδος για το Κλίμα στη Βόννη με διοργανωτή τον ΟΗΕ, τέσσερις μήνες μετά την αποτυχία στην Κοπεγχάγη. Στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί η νέα σύνοδος για το Κλίμα τον Απρίλιο, 9 ως 11, σε μια προσπάθεια προετοιμασίας για την σύνοδο του Μεξικού στο Κανκούν (29/11 - 10/12). Το νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το κλίμα στη Βόννη ανακοίνωσε εκπρόσωπος από την ενδεκαμελή ομάδα των κρατών, που θα λάβουν μέρος στη σύνοδο. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Yvo de Boer δήλωσε τη Τρίτη, ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ενταθεί για να διασφαλίσουμε την επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου και γι'αυτό έχουν προγραμματιστεί κι άλλες συνομιλίες το χρονικό διάστημα 31 Μαϊου ως 11 Ιουνίου 2010.

Ο De Boer, ο οποίος θα παραιτηθεί τη 1η Ιουλίου, δήλωσε ότι 100 χώρες έχουν υποβάλει τους στόχους τους για τις εκπομπές ρύπων μέχρι τώρα, όπως συμφωνήθηκε στη Κοπεγχάγη, και ότι βλέπει μια δέσμευση από τις Κυβερνήσεις για να προχωρήσουν σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στο Κανκούν. Αντίθετα η Δανή υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, Lykke Friis, εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την επίτευξη μια συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή φέτος στο Μεξικό. Η Lykke Friis συγκεκριμένα είπε, “Εργαζόμαστε για την επίτευξη μια συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή φέτος στο Μεξικό, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο