Αρχική | Οικονομία | Μέχρι τη Παρασκευή η καταβολή του ΕΤΑΚ από τους ιδιοκτήτες

Μέχρι τη Παρασκευή η καταβολή του ΕΤΑΚ από τους ιδιοκτήτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μέχρι τη Παρασκευή η καταβολή του ΕΤΑΚ από τους ιδιοκτήτες

Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να πάνε… ταμείο περισσότεροι από 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν το περίφημο πλέον ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) για το 2008, που συνολικά ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι από τους φορολογουμένους δεν το είχαν πληρώσει, καθώς είχαν εντοπιστεί λάθη ή παραλείψεις στο έντυπο Ε9.
 
Παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα -το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου- θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταγραφή των μεταβολών στα έντυπα E9 που υποβλήθηκαν το 2009. Ετσι, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ETAK του 2009 σε περίπου 4 εκατομμύρια φορολογουμένους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών, το κράτος προσδοκά από το ΕΤΑΚ του 2009 έσοδα που θα αγγίξουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Mαζί με τα σημειώματα του ETAK, πάνω από 75.000 φορολογούμενοι με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ θα λάβουν τα «ραβασάκια» για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς για το 2009, που ανέρχεται συνολικά σε 180 εκατομμύρια ευρώ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr