Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Η λύση με τα Σκόπια δεν θα προκύψει με κάποια «μαγική» κίνηση

Η λύση με τα Σκόπια δεν θα προκύψει με κάποια «μαγική» κίνηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Λίγο πριν από την έναρξη των συναντήσεών του στα Σκόπια με κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΠΓΔΜ, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, είπε ότι δεν έχει κάποια νέα πρόταση να ρίξει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα πρέπει να επιταχυνθούν, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή.
Ο Μάθιου Νίμιτς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν κομίζω πρόταση, διότι πρέπει να συζητήσω στις πρωτεύουσες των δύο χωρών και να δούμε πού βρισκόμαστε. Έχω κάποιες ιδέες, οι οποίες μπορούν να δώσουν ώθηση στη διαδικασία. Θεωρώ ότι είναι υψηλής προτεραιότητας να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, για να δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά στη διαδικασία».
Και πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η λύση δεν θα προκύψει με κάποια «μαγική» κίνηση: «Νομίζω ότι οι δύο πλευρές μπορούν να φθάσουν σε μία λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν γίνεται λόγος για νέες ιδέες, θέλω να επισημάνω ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και εξετάζεται αρκετά χρόνια. Κανείς δεν πρέπει να αναμένει ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μαγική κίνηση, με την οποία θα επιλυθεί αυτομάτως το ζήτημα. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη πολιτικής δράσης από τις δύο πλευρές».
Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ έχει διαδοχικές συναντήσεις, σήμερα και αύριο, στα Σκόπια.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο