Αρχική | Πολιτική | Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «κοσμοπολίτης πατριώτης»

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «κοσμοπολίτης πατριώτης»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «κοσμοπολίτης πατριώτης»

Με σύγχρονο Οιδίποδα παρομοιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό το πρακτορείο  Reuters. Ο λόγος, όπως υποστηρίζει, είναι ότι προκειμένου να βγάλει την Ελλάδα από τη δημοσιονομική κρίση που έχει συγκλονίσει την ΕΕ, θα πρέπει να  αρνηθεί την πολιτική κληρονομιά του πατέρα του. Το πρακτορείο επικαλείται και δηλώσεις μελών του «φιλικού του περιβάλλοντος»  του πρωθυπουργού  ότι ο κ. Παπανδρέου «έχει  συνειδητοποιήσει καλά ότι η ιστορία τον αναγκάζει να εκτελέσει μια πράξη ιδεολογικής και πολιτικής πατροκτονίας».
Το δημοσίευμα πάντως φιλοξενεί δηλώσεις συνεργατών του πρωθυπουργού που δεν συμφωνούν με την άποψη ότι «πρέπει  να σκοτώσει τον πατέρα του. «Δεν υπάρχει διαφορά στις αξίες των δύο», αναφέρει στο πρακτορείο ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης. «Θαύμαζε και υπηρετούσε τον πατέρα του. Αλλά ζούμε σε πολύ διαφορετικούς καιρούς» δηλώνει.

Το Reuters χαρακτηρίζει «εθνικιστή» τον Ανδρέα Παπανδρέου, που τασσόταν εναντίον του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενώ  ο γιος του είναι ένας «κοσμοπολίτης πατριώτης», σύμφωνα με τον κ. Παμπούκη, που είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της φιλίας με την Τουρκία. «Πρόκειται για ένα πολύ καλό μείγμα ρεαλιστή και ονειροπόλου», ισχυρίζεται ακόμη ο κ. Παμπούκης.
Το Reuters αναφέρει και ότι οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι μιλάει αγγλικά καλύτερα από τα  ελληνικά, και  ότι κάνει κάποια γραμματικά λάθη.
Το πρακτορείο φιλοξενεί επίσης σχόλια του πρώην συμβούλου του Κώστα Σημίτη, Γιάννη Στουρνάρα, που δηλώνει ότι ο κ. Παπανδρέου άργησε να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κρίσης.
«Τώρα “ το έχει πιάσει”, αλλά θα είχαμε αποφύγει πολλά προβλήματα αν είχε ενεργήσει μόλις ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο», τόνισε. Για να κάνει όμως κάτι τέτοιο, συμπληρώνει,  θα πρέπει ο πρωθυπουργός να αναμετρηθεί με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα τα οποία ευνόησε το πελατειακό σύστημα του πατέρα του. «Δυστυχώς δεν θέλει να τον θυμούνται σαν αυτόν που το ανέτρεψε», τονίζει  ο κ. Στουρνάρας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο