Αρχική | Οικονομία | Παπουτσής: Σε πανικό η ΝΔ

Παπουτσής: Σε πανικό η ΝΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Φαίνεται ότι η ΝΔ βρίσκεται στον απόλυτο πανικό και έχει τρομοκρατηθεί από το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίοδο και στα στοιχεία που αμφισβητούνται έντονα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο Χρήστος Παπουτσής ανέφερε ότι «η ουσία είναι μία: Από τη στιγμή που δίνουμε μια μεγάλη μάχη για το μέλλον της χώρας, για να βγει από την οικονομική κρίση, τη στιγμή που ζητάμε από τον ελληνικό λαό να κάνει νέες θυσίες, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της χώρας και να βγούμε από το αδιέξοδο, που μας οδήγησε η ΝΔ, ουδείς μπορεί να δεχθεί τους υπευθύνους, που δρομολόγησαν αυτή την κατάσταση είτε να λουφάζουν είτε να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Νομίζω ότι κάπου και η υποκρισία έχει τα όριά της».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που σημειώνονται και εντός ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τη δεδομένη συγκυρία και με το επιχείρημα ότι θα εκτεθεί περαιτέρω η χώρα, ο κ. Παπουτσής είπε ότι η χώρα είναι ήδη εκτεθειμένη, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία διερεύνησης των στατιστικών στοιχείων που παρουσίασε η ΝΔ τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς. Η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάστηκε σε αυτήν το πόρισμα των Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων, από το οποίο προκύπτουν σαφώς πολιτικές ευθύνες για τις λανθασμένες χρήσεις των στατιστικών στοιχείων», σημείωσε.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ δέχεται τη διεύρυνση της έρευνας της Επιτροπής πριν από το 2004, απάντησε ότι «δεν είναι θέμα να δεχθούμε εμείς. Σημασία έχει η ΝΔ να αποφασίσει να πει στον ελληνικό λαό ότι η απογραφή που έκανε το 2004 ήταν μια απογραφή φιάσκο, μια απογραφή - μαϊμού με την οποία αξιοποίησε στοιχεία, με βάση τα οποία κυβέρνησε τη χώρα επί πεντέμισι χρόνια» και πρόσθεσε: «Όλα αυτά είναι που τραυματίζουν την αξιοπιστία της χώρας και θέτουν σε αμφισβήτηση την πορεία μας και τη θέση μας στην ΕΕ. Η ΝΔ, κάποτε, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιληφθεί το έγκλημα, που έχει διαπράξει στην αξιοπιστία της χώρας και την Οικονομία».

Ερωτηθείς αν ενδέχεται να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Αλμούνια, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι αν η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμήσει πως χρειάζονται οι μαρτυρίες, οι καταθέσεις και οι εμπειρίες των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βεβαίως, και θα προσκληθούν και εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως προσέρχονται και σε άλλα Κοινοβούλια.

«Μία είναι η ουσία: Δεν μπορεί να λένε όλοι ψέματα. Κάποιος λέει αλήθεια και κάποιος λέει ψέματα. Κάποιος είχε στοιχεία "πειραγμένα" και κάποιοι τα αποδέχονταν και με βάση αυτά τα στοιχεία η Ελλάδα έμπαινε και έβγαινε στη διαδικασία της επιτήρησης και κάποιοι αξιολογούσαν τη χώρα. Κάποιοι να πάρουν τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό εάν και κατά πόσον η διαδικασία αυτή ήταν ακριβής ή όχι», είπε ο κ. Παπουτσής.

Τέλος, ερωτηθείς κατά πόσον είχε ευθύνες εκ της θέσεώς του ο κ. Μπαρόζο, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά, υπάρχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είναι ο θεματοφύλακας της Συνθήκης της ΕΕ, λειτουργεί συλλογικά και από εκεί και πέρα απολογείται στο ευρωπαϊκό και τα εθνικά Κοινοβούλια», επισημαίνοντας ότι «ο καθένας σε αυτή την κατάσταση έχει την ευθύνη του».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο