Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Νίμιτς: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το Σκοπιανό

Νίμιτς: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το Σκοπιανό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι σχέσεις Αθηνών και Σκοπίων είναι “σε κρίσιμο σταυροδρόμι”, τονίζει ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, λίγο πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα και τα Σκόπια.
"Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημαντικό σταυροδρόμι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η διεθνής διάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική. Ελπίζω ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν ηγετικές ικανότητες και δημιουργικότητα και θα προσπαθήσουν ώστε να υπάρξει πρόοδος σε αυτήν την επίσκεψη" αναφέρει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ.

Ο κ. Νίμιτς επισημαίνει επίσης την επιρροή του Έλληνα πρωθυπουργού με τις πρωτοβουλίες του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.
Σύμφωνα με την ΝΕΤ, ο κ. Νίμιτς κομίζει στις δύο πρωτεύουσες δέσμη ιδεών με στοιχεία που είχαν συζητηθεί από τις δύο πλευρές και σε παλαιότερες προτάσεις του.

"Αυτή η ελληνική κυβέρνηση έχει αναγάγει το ζήτημα της ονομασίας στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής της ατζέντας. Από την αρχή έδωσε σημασία στο θέμα και μου έδωσε να καταλάβω ότι το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Επίσης, ο Πρωθυπουργός έχει προσωπική επιρροή πέρα από το θέμα και στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την "Ατζέντα 2014" και τις πρωτοβουλίες του για τις διμερείς συναντήσεις" καταλήγει ο κ. Νίμιτς.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο