Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Οι "θυσίες" στο επίπεδο των μισθών είναι "αναπόφευκτες"

Οι "θυσίες" στο επίπεδο των μισθών είναι "αναπόφευκτες"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εξαιρετικά επώδυνη θα είναι η δημοσιονομική εξυγίανση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και οι "θυσίες" στο επίπεδο των μισθών είναι "αναπόφευκτες", προειδοποίησε ο επικεφαλής των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.
"Από ορισμένες απόψεις, η Ευρώπη βρίσκεται σε καλύτερη θέση απ' όσο οι ΗΠΑ, με την έννοια ότι στην αρχή της κρίσης οι ευρωπαϊκές οικογένειες ήταν λιγότερο χρεωμένες Η σύγκριση είναι αντίθετα δυσμενής στο επίπεδο της δημοσιονομικής κατάστασης μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών", δήλωσε ο Μπλανσάρ στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

"Η προσαρμογή είναι πιο εύκολη για τις χώρες που μπορούν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους. Στις χώρες που δεν έχουν αυτή την επιλογή, είναι ορθό να πούμε ότι η εξυγίανση θα είναι εξαιρετικά επώδυνη" και θα απαιτήσει 10 ή 20 χρόνια", προειδοποίησε ο οικονομολόγος του ΔΝΤ.
Γενικότερα σε όλες τις χώρες, των ΗΠΑ περιλαμβανομένων, η μείωση των κοινωνικών δαπανών καθώς και η αύξηση των φόρων είναι απαραίτητες για να ξαναμπούν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με τον Μπλανσάρ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο