Αρχική | Οικονομία | Σε βάθος έρευνα προχωράνε οι ξένοι εμπειρογνώμονες

Σε βάθος έρευνα προχωράνε οι ξένοι εμπειρογνώμονες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε βάθος έρευνα προχωράνε οι ξένοι εμπειρογνώμονες

Με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά, συναντώνται τα στελέχη του μικτού κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Τα στελέχη των διεθνών οργανισμών συναντήθηκαν ήδη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ θα ακολουθήσουν, έως και την Πέμπτη που θα παραμείνουν στην Αθήνα, επαφές με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.

Το μικτό κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει, εκτός από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και τα πρόσθετα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και ενδέχεται να εισηγηθεί την υιοθέτηση επιπλέον μέτρων, εάν κριθεί ότι αυτά είναι απαραίτητα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4 μονάδες του ΑΕΠ εφέτος.Στις 9 Μαρτίου συνέρχεται το Κολέγιο Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αντικείμενο την ελληνική οικονομία, ενώ επόμενη κομβική ημερομηνία είναι η 15η Μαρτίου, οπότε και θα εξετασθούν τα έως τώρα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση.
 Σύμφωνα με το άρθρο 126(9), στο οποίο έχει υπαχθεί η ελληνική οικονομία, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων ερήμην της Ελλάδας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο