Αρχική | Οικονομία | Οι δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν επιβάλλουν τα νέα μέτρα

Οι δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν επιβάλλουν τα νέα μέτρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν επιβάλλουν τα νέα μέτρα

Οι εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία το 2010 εξηγεί την πίεση της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, αλλά και των ισχυρών οικονομιών της ευρωζώνης για άμεσα πρόσθετα μέτρα έως τις 15 Μαρτίου.
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, που αφορούν στις ενδιάμεσες προβλέψεις της για την ευρωζώνη και οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν στις 25 Φεβρουαρίου, η ελληνική οικονομία το 2010 θα συρρικνωθεί σε ποσοστό από 1,5% έως 2%.
 
Αντίθετα, το Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει οριακή συρρίκνωση 0,3%.
Μετά, όμως, από την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ το 2009 είναι προφανές ότι αυτή η πρόβλεψη είναι στον «αέρα» και μαζί της οι εκτιμήσεις για την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Έτσι, λοιπόν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4% -στο 8,7% του ΑΕΠ- το 2010, θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για την τόνωση των εσόδων και την μείωση των κρατικών δαπανών.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο