Αρχική | Επιχειρήσεις | Βγενόπουλος: Αποσύραμε τους εγωισμούς και ενώσαμε τις εταιρίες

Βγενόπουλος: Αποσύραμε τους εγωισμούς και ενώσαμε τις εταιρίες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βγενόπουλος: Αποσύραμε τους εγωισμούς και ενώσαμε τις εταιρίες

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, και με αφορμή την απόφαση συγχώνευσης της Ολυμπιακής με την Aegean ο Α.. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα καλό είναι να αποσυρθούν οι εγωισμοί μεταξύ των επιχειρηματιών και όλοι μαζί στους τομείς που δραστηριοποιούνται να ψάξουν να βρουν τρόπους ανάπτυξης που θα διασφαλίζουν τη σωτηρία των εταιρειών και των θέσεων εργασίας.

Το παραπάνω σκεπτικό, οδήγησε τις δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, Aegean και Olympic Air, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον διεθνή ανταγωνισμό. Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι βασικοί μέτοχοι των δύο εταιρειών συμφώνησαν τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, ώστε η νέα εταιρεία να είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ οι εταιρείες Olympic Handling και Olympic Engineering θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα χρησιμοποιεί το όνομα και τα σήματα της Olympic Air μετά το απαραίτητο μεταβατικό χρονικό διάστημα αλλαγών και προσαρμογής όπου θα χρησιμοποιούνται παράλληλα το όνομα και τα σήματα της Aegean.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, που λόγω του μεγέθους και των όρων της συναλλαγής είναι αρμόδια, ενώ μέχρι τότε θα εξειδικευθούν όλα τα διαδικαστικά βήματα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της.

Με βάση τη συμφωνία, ο βασικός μέτοχος της Aegean (όμιλος Βασιλάκη) και ο μοναδικός μέτοχος της Olympic Air (Marfin Investment Group) θα έχουν ισότιμη μετοχική συμμετοχή στην ενοποιημένη εταιρεία, ενώ στην εταιρεία θα παραμείνουν, διατηρώντας αναλογικά τη συμμετοχή τους ως μέτοχοι, οι όμιλοι Λασκαρίδη, Β. Κωνσταντακόπουλου, Γ. Δαυίδ και Λ. Ιωάννου καθώς και η Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζοντας να στηρίζουν την εξαιρετικά σημαντική αυτή προσπάθεια για τη χώρα.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η συμφωνία θα πρέπει ουσιαστικά να υλοποιηθεί μετά την 9η Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η περίοδος ενός έτους από την αποκρατικοποίηση της Ο.Α., διάστημα εντός του οποίου η MIG έχει δεσμευθεί έναντι του ελληνικού Δημοσίου ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία μετοχική αλλαγή.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο