Αρχική | Αθλητικά | Ολυμπιακός: Ελπίζουν σε πρόκριση-θρίαμβο

Ολυμπιακός: Ελπίζουν σε πρόκριση-θρίαμβο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ολυμπιακός: Ελπίζουν σε πρόκριση-θρίαμβο

Πρωτάθλημα, απουσίες, Ατρόμητος... όλα μπορούν να περιμένουν. Για 90 λεπτά ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με την ελπίδα ότι η νίκη επί της Μπορντό όχι μόνο θα επαναφέρει τα χαμόγελα και την ηρεμία στους πρωταθλητές, αλλά επιπλέον θα δώσει το δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν σε πρόκριση-θρίαμβο. Η μάχη θα είναι βέβαια δύσκολη, καθώς ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ξέρει ότι τα πάντα θα κριθούν στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πονάει από τότε που ο Ντουντού χτύπησε.

Γι' αυτό τον λόγο ο προπονητής των Πειραιωτών ρίχνει το βάρος στο κέντρο και περιμένει από τον Μαρέσκα να προσφέρει με την εμπειρία του αυτό που χρειάζεται μια ομάδα σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπάντοβιτς επισήμανε ότι αν η Μπορντό βρει κενά στο κέντρο, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη, ενώ ζητάει από τους παίκτες του να ρίξουν βάρος στις στημένες φάσεις, όπου η αντίπαλος έχει αδυναμίες.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Μπάντοβιτς θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να διώξει από τους παίκτες του το άγχος: «Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος. Σίγουρα είναι σημαντικό, παίζουμε εντός και πιστεύω ότι ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει όπως πάντα. Εδώ που έχουμε φτάσει, όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι δύο ημίχρονα και την Τρίτη γίνεται το πρώτο».

Ο Μπάντοβιτς εξετάζει το ενδεχόμενο να προσαρμόσει την τακτική στο στιλ παιχνιδιού της Μπορντό: «Θα επιλέξουμε μια τακτική που πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει στην πρόκριση. Ανάλογα με τον αντίπαλο αποφασίζεις κάποια πράγματα. Πάνω απ’ όλα σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος για 90 λεπτά». Ο Σέρβος τεχνικός θα παρατάξει τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ραούλ Μπράβο μπροστά από τον Νικοπολίδη, ενώ στον χώρο του κέντρου τη «βρόμικη δουλειά» θα αναλάβουν οι Λεντέσμα, Στολτίδης και ο Μαρέσκα θα έχει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Οι Λούα Λούα, Ντάτολο θα παίξουν στα δύο άκρα της επίθεσης, με τον Ντάρμπισιρ να έχει ελαφρύ προβάδισμα από τον Μήτρογλου για την κορυφή.


Μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης έδωσε ο Λοράν Μπλαν σε Ολυμπιακό και Μπορντό. Ο Γάλλος τεχνικός απέφυγε να χρίσει φαβορί την ομάδα του και πρόσθεσε ότι σέβεται τους «ερυθρόλευκους»: «Οι δημοσιογράφοι λένε ότι είμαστε φαβορί. Οι δύο ομάδες έχουν ίδιες πιθανότητες πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή, αλλά δεν άλλαξε παίκτες. Περιμένουμε ένα δύσκολο αγώνα σε μια δύσκολη έδρα. Εμείς μπορεί να μην έχουμε καλή εικόνα, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά. Το σημαντικό είναι να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας ως ομάδα. Σημαντική θα είναι η κατοχή μπάλας. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα μας πιέσει, δεν έχουμε έρθει να παίξουμε αμυντικά και θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Σε καμία περίπτωση δεν φοβόμαστε».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr