Αρχική | Επιχειρήσεις | Τι είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην συνέντευξη

Τι είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην συνέντευξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην συνέντευξη

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και το Νίκο Χατζηνικολάου ο Πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε την ‘άποψη ότι  «Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη και την "προστασία" είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, να μειωθούν τα spread και να δανειστεί με "νορμάλ" επιτόκιο.»

Μεταξύ των επισημάνσεων του κου. Βγενόπουλου ξεχωρίζουν:

1) Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η τελευταία ελπίδα αυτή τη στιγμή, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προσπαθεί να βρει λύσεις, πρέπει να τον στηρίξουμε ακόμη και στην περίπτωση που γίνονται λάθη.

2) Ευθύνες μας για την κατάσταση που παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μόνο η κυβέρνηση που προηγήθηκε, αλλά και οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είχαν την ευθύνη να παρακολουθούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας όλα αυτά τα χρόνια.

3) Το μοντέλο του άκρατου νεοφιλελευθερισμού αποδείχθηκε ότι δεν δουλεύει. "Είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων", το μοντέλο ανάπτυξης με τις δεδομένες σημερινές οικονομικές συνθήκες που θα πρέπει να επιλέξουμε είναι αυτό του κρατικού καπιταλισμού. Σε αυτό το μοντέλο πρέπει να συμπράξουν οι ιδιώτες και το κράτος όπως έχουν κάνει άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρέπει να εκχωρηθεί η διοίκηση σε ιδιωτικό management. Η χώρα χρειάζεται όραμα αναπτυξιακό, ελληνικές επενδύσεις δεν υπάρχουν, ενώ είναι αδύνατη η προσέλκυση σοβαρών επενδυτών δεδομένης της έλλειψης δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας και δεδομένου του αρνητικού επενδυτικού κλίματος.

Ο κος. Βγενόπουλος ανέφερε χαρακηριστικά ότι στα δέκα τελευταία χρόνια έχει τροποποιηθεί στην Ελλάδα 277 φορές ο φορολογικός νόμος!

4) Τα όποια νέα μέτρα αποφασισθούν δεν πρέπει να οδηγήσουν σε κοινωνικές αδικίες ούτε πρέπει να ισοπεδώσουν τα πάντα. Ειδικά στο δημόσιο τομέα ο κος. Βγενόπουλος έκανε σαφή διαχωρισμό μεταξύ των πραγματικά εργαζόμενων δημοσίων υπαλλήλων και των "τεμπέληδων" από τους οποίους είπε ότι είτε πρέπει να απαλλαγεί το κράτος, είτε να τους αναγκάσει να εργασθούν.

5) Θεωρεί μεγάλο πρόβλημα την απαξίωση του πολιτικού προσωπικού και ανέφερε ότι μια ιδανική λύση θα ήταν η εφαρμογή του πόθεν έσχες για όλους τους εν ενεργεία πολιτικούς από την ημέρα που ξεκίνησαν την πολιτική τους καριέρα μέχρι σήμερα.

6) Επίσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σχεδιάζει να αναμειχθεί στην πολιτική ιδρύοντας κόμμα.

7) Με αφορμή την απόφαση συγχώνευσης της Ολυμπιακής με την Aegean ο κος. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα καλό είναι να αποσυρθούν οι εγωισμοί μεταξύ των επιχειρηματιών και όλοι μαζί στους τομείς που δραστηριοποιούνται να ψάξουν να βρουν τρόπους ανάπτυξης που θα διασφαλίζουν τη σωτηρία των εταιρειών και των θέσεων εργασίας.

Πέραν όλων των παραπάνω εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κου. Βγενόπουλου σε ένα σενάριο, στο οποίο δεν δίνει πιθανότητες υλοποίησης, να οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός νομισματικής ένωσης για λίγο χρονικό διάστημα, με εγγύηση των καταθέσεων των ευρώ και με παράλληλη επαναφορά της δραχμής μέχρις ότου αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και κατόπιν να επανέλθει στους κόλπους της ΟΝΕ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

simos karagiannis την 23.04.2010, 18:15
avatar
na ginis prothipoyrgos tis xoras,pare to timoni esi ti perimenis ????
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr