Αρχική | Οικονομία | Ώρα εφαρμογής για τα «μέτρα άμεσης απόδοσης»

Ώρα εφαρμογής για τα «μέτρα άμεσης απόδοσης»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ώρα εφαρμογής για τα «μέτρα άμεσης απόδοσης»

Αντίστροφα μετράνε από  σήμερα η Αθήνα και οι Βρυξέλλες με τελικό στόχο τη διαμόρφωση συμφωνίας ως προς τα μέτρα ,και την έντασή τους, που θα λάβει η Ελλάδα ως τις 16 Μαρτίου το αργότερο για να ανταποκριθεί στις αποφάσεις του τελευταίου Εco/Fin για την ελληνική οικονομία.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πιάνουν δουλειά από σήμερα οι ελεγκτές από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα έχουν και επαφές στα υπουργεία Οικονομικών και Απασχόλησης. Παράλληλα, εντείνεται το διπλωματικό πόκερ με τις Βρυξέλλες, με κεντρικό άξονα το παζάρι για τα μέτρα έναντι του δανείου που θα ήθελα η Ελλάδα.

Επικεφαλής των ελεγκτών που έφτασαν στην Αθήνα, είναι ο Βέλγος αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, Σέρβας Ντερόουζε και ο Πορτογάλος αρμόδιος για την Ελλάδα τμηματάρχης, Ζοάο Ναγκουέιρα. Με τρεις τεχνοκράτες συμμετέχει το ΔΝΤ.    
Σε πρώτη φάση, οι ελεγκτές θα εκτιμήσουν την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και θα «βαθμολογήσουν» την χώρα μας, ενώ θα ελέγξουν εξονυχιστικά τα έσοδα και έξοδα κάθε υπουργείου. Από την έκθεσή τους θα εξαρτηθούν και τα μέτρα που θα εισηγηθεί το Ecofinστις 16 Μαρτίου και τα οποία -αν ληφθούν- θα είναι ερήμην της χώρας μας.

Θέλοντας να προλάβει τις αποφάσεις των κοινοτικών, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ετοιμάσει πακέτο νέων μέτρων, με αύξηση του ΦΠΑ, νέα αύξηση στα καύσιμα, περαιτέρω περικοπές στα επιδόματα του Δημοσίου και επιβολή φόρου πολυτελείας. Η ανακοίνωση των μέτρων δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της εβδομάδας, ενόψει και της άφιξης του Όλι Ρεν στην Αθήνα, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα. Οι πρώτες περικοπές και το «πάγωμα» των προσλήψεων που ήδη έχουν ανακοινωθεί αναμένονται εντός της εβδομάδας, ενώ σειρά έχει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.    






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο