Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Πετρέλαιο: Ενισχύεται στην περιοχή των 80 δολ./ βαρέλι

Πετρέλαιο: Ενισχύεται στην περιοχή των 80 δολ./ βαρέλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι ενισχυόταν το πετρέλαιο λόγω της υποχώρησης του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούσαν τις πιθανότητες για πρόωρη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Το αμερικανικό αργό , παράδοσης Μαρτίου, σημείωνε άνοδο 0,15% στα 79,90 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχυόταν οριακά 0,04% στα 78,20 δολάρια το βαρέλι.
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρουσίασε οριακή άνοδο τον Ιανουάριο, περιορίζοντας τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve, η οποία αύξησε τα διατραπεζικά επιτόκια την προηγούμενη εβδομάδα.
Την άνοδο των τιμών στήριζαν επίσης οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε διυλιστήριο της Total στη Γαλλία, καθώς και η έκθεση κρατικού φορέα της Κίνας που ανακοίνωσε ότι η χώρα αύξησε την ποσότητα του αργού που επεξεργάζεται κατά 29% τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση.

Το πετρέλαιο ενισχυόταν και λόγω των εντάσεων στις σχέσεις της Δύσης με το Ιράν, το οποίο ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε πιθανές περιοχές για την κατασκευή νέων εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας της χώρας








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr