Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Mεγάλα προβλήματα απο την απεργία της Lufthansa

Mεγάλα προβλήματα απο την απεργία της Lufthansa

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mεγάλα προβλήματα απο την απεργία της Lufthansa

Η τετραήμερη απεργία αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις. Ήδη έχουν ακυρωθεί 600 πτήσεις της Lufthansa και επίκεινται μεγάλες καθυστερήσεις.
Κατά μέσο όρο, η γερμανική αεροπορική εταιρεία εκτελεί 1.800 πτήσεις ημερησίως εκ των οποίων οι 160 είναι υπερατλαντικές, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους αερομεταφορείς της Ευρώπης. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα μεγαλύτερα της ηπείρου, οφείλει πάνω από τη μισή κίνησή του στη Lufthansa.

Οι πιλότοι αποφάσισαν να καθηλώσουν εκ νέου τα αεροπλάνα μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την εταιρεία για τα μισθολογικά τους αιτήματα, την εξασφάλιση των θέσεών τους και τη μεγαλύτερη συμμετοχή του συνδικάτου τους (το Cockpit) στις αποφάσεις του αερομεταφορέα.
Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Πήτερ Ραμσάουερ προειδοποίησε ότι η σημερινή απεργία θα πλήξει την οικονομία της χώρας, αλλά και τη φήμη της εταιρείας.

Η Lufthansa, εκτιμά ότι η απεργία θα προκαλέσει ζημιές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα.
Επίσης η εταιρεία προσπάθησε την τελευταία στιγμή να προσφέρει στους επιβάτες της εισιτήρια με τρένο για όσους είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πτήσεις εσωτερικού, ενώ για όσους είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, επιχείρησαν να τους "κλείσουν" πτήσεις με άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Η Lufthansa δηλώνει τώρα έτοιμη για συνομιλίες άνευ όρων με τους πιλότους σε μία ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει την απεργία που αρχίζει την σήμερα Δευτέρα.
Ο Στέφαν  Λόυερ  μέλος  του Δ.Σ. της  Lufthansa είπε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι η αεροπορική εταιρεία δεσμεύεται για  την απασχόληση τουλάχιστον  4.000 πιλότων  για δύο χρόνια, εφόσον επιστρέψουν  στις διαπραγματεύσεις.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο