Αρχική | Οικονομία | Σε κλοιό η Αθήνα με κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ

Σε κλοιό η Αθήνα με κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε κλοιό η Αθήνα με κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα κλιμάκιο της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μέσα στην εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Ολι Ρεν, για να ελέγξουν την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Για τη λήψη πρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο ΒBC.

Ο κύριος Παπανδρέου επισήμανε ότι το 50 με 60% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της εφαρμογής των οδυνηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί. Παράλληλα επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους της πολιτική στήριξη και πίστωση χρόνου και όχι οικονομική βοήθεια, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
Οσον αφορά τα πρόσθετα μέτρα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μεταξύ άλλων την αύξηση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων καθώς και επιπλέον μείωση 10% στα επιδόματα.  Ένα ακραίο σενάριο προβλέπει πάγωμα όλων των συντάξεων και των υπερωριών και κλείσιμο των ζημιογόνων δημοτικών επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ.

Εν μέσω της στενής επιτήρησης που εγκαινιάζεται με την άφιξη των ελεγκτών, η κυβέρνηση αποφασίζει για τα επιπλέον μέτρα που θα λάβει και τα οποία -όπως όλα δείχνουν- θα ανακοινώσει πριν επιβληθούν ερήμην της χώρας από τις Βρυξέλλες.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα επιπλέον μέτρα να μην απορριφθούν ως ανεπαρκή στις 16 Μαρτίου, και για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν εντατικές διαβουλεύσεις με τους κοινοτικούς παράγοντες, ώστε τα μέτρα να αποφασιστούν σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν κατά την επίσκεψη του αρμόδιου Επιτρόπου Όλι Ρεν στην Αθήνα, σε περίπου δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ και της φορολογίας των καυσίμων, ενώ ακόμη ένα μέτρο που αναμένεται να ληφθεί είναι η επιβολή φόρου πολυτελείας σε ορισμένα αγαθά και αυτοκίνητα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr